Almanya’da Afrika Domuz Vebasına Rastlandı

Almanya’da, ilk kez Afrika domuz vebasına rastlandığı duyuruldu. Yetkililer, Polonya sınırı yakınlarında Brandenburg eyaletinin Spree-Neisse bölgesinde ölmüş bir yaban domuzunda tespit edildiğini belirtti.

10.09.2020-17:36 - (Son Güncelleme: 10.09.2020-17:27) Almanya’da Afrika Domuz Vebasına Rastlandı

Almanya Gıda, Tarım ve Tüketici Koruma Bakanı Julia Kölckner yaptığı açıklamada, Afrika domuz vebasının insanlar için herhangi bir tehlike arz etmediğini fakat domuzlar için tedavisi olmayan ölümcül bir bulaşıcı hastalık olduğunu söyledi.

Bu vebanın ülkede yayılmasını engellemek için gerekli önlemlerin alınacağını belirten Klöckner, bunun, etkilenen bölgede yolcu ve araç trafiğinin kısıtlanması, bölgenin kordon altına alınması, ölü hayvanların aranmasının artırılması, avcılık faaliyetlerinin ve tarım arazilerinin kullanımının kısıtlanması gibi tedbirlerin önlemler arasında yer aldığı bilgisini paylaştı.

Almanya'da, söz konusu domuz vebasıyla karşılaşılmasının ardından domuz etinin ihraç edildiği ülkelerin kısıtlama getirmesinden endişe ediliyor.

Alman hükümetinin, bu nedenle yüksek miktarda domuz eti ihraç edilen Çin ve Avrupa gibi diğer ülkelerin yönetimleriyle temasa geçildiğini bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal