Almanya'da 150 Kişilik Bir Grup Camiye Saldırırdı: 11 Kişi Gözaltına Alındı

Almanya'nın Leipzig kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine bağlı Eyüp Sultan Camisi'ne bir grup tarafından sert cisimler ve havai fişeklerle saldırı düzenlendi. Saldırıyla ilgili 11 kişi gözaltına alındı.

14.12.2021-14:33 - (Son Güncelleme: 14.12.2021-17:18) Almanya'da 150 Kişilik Bir Grup Camiye Saldırırdı: 11 Kişi Gözaltına Alındı

Avrupa’da ve Dünya’da camiye saldırı haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Son olarak da Almanya’da 150 kişilik bir grup camiye saldırı düzenledi. Almanya'nın Leipzig kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine bağlı Eyüp Sultan Camisi'ne bir grup tarafından sert cisimler ve havai fişeklerle saldırı düzenlendi. Saldırıyla ilgili 11 kişi gözaltına alındı. Almanya'da  aşırı sol görüşlü 100-150 kişilik radikal grubun, dün akşam katıldığı gösteri sonrası Eyüp Sultan Camisi'ne saldırı düzenledi. Caminin binasında hasar oluştu.

SALDIRI SONUCU CAMİNİN 4 CAMI KIRILDI

Almanya’nın Leipzig kentinde gerçekleşen cami saldırısı sonucu caminin 4 camı kırıldı. Yaşanan olayla ilgili Eyüp Sultan Camisi Dernek Başkanı Mumcu’dan açıklama geldi. Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) Eyüp Sultan Camisi Dernek Başkanı Ömer Mumcu, camilerine 100-150 kişilik grup tarafından yapılan saldırıdan büyük üzüntü duyduklarını belirterek her yıl benzer hadiselerle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Saldırıda caminin 4 camının kırıldığını ve binada hasar oluştuğunu ifade eden Mumcu, bu saldırıların son bulması için polisten yardım istediklerini Mumcu, grubun camiye ve polise havai fişek atıp küfür ettiğini; saldırıyla ilgili 11 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal