Almanya Başbakanı Merkel: İdlib’de Ateşkese İhtiyacımız Var

Almanya Başbakanı Merkel, "(İdlib’de) Ateşkese ihtiyacımız var. Şu anda Türkiye sınırında bulunan yüz binlerce Suriyeli için güvenli bölgeye ihtiyacımız var." dedi.

02.03.2020-19:19 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-21:25) Almanya Başbakanı Merkel: İdlib’de Ateşkese İhtiyacımız Var

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İdlib’de ateşkese ve Türkiye sınırında bulunan yüz binlerce Suriyeli için güvenli alana ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Merkel, 11. Uyum Zirvesi’nin ardından gerçekleşen basın açıklamasında, Türkiye-Yunanistan sınırında yapılan düzensiz göçmenler ve İdlib’deki duruma ilişkin açıklamada bulundu.

Son zamanlarda yaşananların Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki göçmen mutabakatın ne kadar önemli olduğunu ifade eden Merkel, Türkiye’nin çok sayıda mülteciyi kabul ederek önemli katkılarda bulunduğunu işaret etti.

Merkel, İdlib’de yaşananlardan dolayı Türkiye'deki durumun ciddi şekilde etkilendiğini vurguladı.

"YÜZ BİNLERCE SURİYELİ İÇİN GÜVENLİ BÖLGEYE İHTİYACIMIZ VAR"

Son haftalarda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ve kendisinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmelerde bulunduğunu belirten Merkel, "(İdlib’de) Ateşkese ihtiyacımız var. Şu anda Türkiye sınırında bulunan yüz binlerce Suriyeli için güvenli bölgeye ihtiyacımız var." yorumu yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal