Almanya 750 Milyar Avroluk Coronavirüs Yardım Paketini Onayladı

Almanya'da coronavirüs salgınının ekonomik yansımasına karşı hazırlanan 750 milyar avroluk virüs yardım paketine göre, küçük şirketlere ve serbest meslek sahiplerine üç ay boyunca 15 bin avro yardımda bulunulacak.

23.03.2020-17:43 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-17:42) Almanya 750 Milyar Avroluk Coronavirüs Yardım Paketini Onayladı

Almanya Bakanlar Kurulu, yeni tip coronavirüs salgınının bireyler ve şirketler üzerindeki negatif yansımasını hafifletmeye yardımcı olmak amacıyla 750 milyar avroluk bir yardım paketini onayladı.

Maliye Bakanlığından yayınlanan yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulunun salgının ekonomik etkisini azaltmak için 750 milyar avroluk bir yardım paketini ve 156 milyar avroluk ek bütçeyi onayladığı ifade edildi.

Pakete göre, Alman hükümeti yeni borçlanmaya giderek, ülkede yeni borçlanmaya gerek duyulmayan bir durum olarak ifade edilen "kara sıfır" (black zero) politikasını sonlandıracak.

Coronavirüs salgınının ekonomik yansımasına karşı yapılan 750 milyar avroluk virüs yardım paketinde, küçük şirketlere ve serbest meslek sahiplerine üç ay boyunca 15 bin avro yardım yapılması öngörülüyor.

Pakete göre, coronavirüsün ekonomik yansımasına karşı Almanya Ekonomik İstikrar Fonu (WSF) harekete geçirilecek. Fonun özellikle daha büyük ve zor şirketler için merkezi araç olması bekleniyor. Hükümet, WSF’yi şirketlerin kendilerini korumak için kullanabileceği teminat olarak sunacak.

Zor durumdaki Alman şirketlerinin satın alınmaması için fonun bir kısmı doğrudan şirket hisselerini satın almak için kullanılabilecek.

Almanya, tüm dünyada kayıplara yol açan virüsle mücadele içinde 55 milyar avro ve kısa süreli çalışma ödenekleri için de 10 milyar avrodan çok ödenek ayırdı.

İSTİHDAMI KORUMAK HÜKÜMETE MİLYARLARCA AVROYA MAL OLACAK

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz, yaptığı basın toplantısında, "156 milyar avro değerindeki ek bütçe, coronavirüsün ekonomik etkisinin üstesinden gelebilmek için her şeyi kullanabileceğimizi gösterecek” ifadelerini kullandı.

Scholz, firmalara süratle ilk desteği sağlamayı istediklerini kaydederek, ülke vatandaşlarının gelir kaybının en az seviyede tutulmasını sağlayarak, onların gelir kayıplarının telafi etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Almanya’daki yoğun bakım yatak sayısını şu anki seviyenin iki katına çıkarmaya kararlaştırdıklarını kaydeden Scholz, ülkede istihdamı korumanın hükümete milyarlarca avroya mal olacağının altı çizildi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier de coronavirüsün yol açtığı krizden ötürü hiçbir işin kaybolmasını istemediklerini ifade etti. Altmaier, bu sene Almanya’nın gayri safi yurt içi hasılasında meydana gelecek düşüşün 2008-2009 finansal krizinden daha yüksek olabileceğine dikkati çekti. 2009 Almanya ekonomisi yüzde 5,6 daralmıştı.

Başbakan Angela Merkel'in önlemleri çerçevesinde kendini karantina alması sebebiyle Bakanlar Kurulu toplantısına video konferans yoluyla katıldığı açıklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal