Alman yetkiliden turizm sektörünü heyecanlandıran açıklama: Bu yaza Türkiye damga vuracak!

DER Touristik Group’un üst düzey yöneticisi Sören Hartmann, bu yılki turizm için Türkiye’yi göstererek "2022 için Türkiye'ye müthiş bir talep var. Bu yıl 2019 seviyesine ulaşabiliriz. Rakipleri ile kıyaslarsak Türkiye çok başarılı, bu yıl kazanan ülkelerden biri olacak.” ifadelerini kullandı.

08.04.2022-16:44 - (Son Güncelleme: 08.04.2022-16:44) Alman yetkiliden turizm sektörünü heyecanlandıran açıklama: Bu yaza Türkiye damga vuracak!

Hartmann, Antalya'da Muratpaşa ilçesine bağlı bir otelde düzenlenen toplantıda bazı açıklamalarda bulundu. Turizm sektöründe 6,7 milyar avro ciro ve 10 binin üzerinde personelle turizm konusunda çok önemli bir potansiyele sahip olduklarını belirtti.

Türkiye önümüzdeki yaza damga vuracak

DER Touristik CEO’su Sören Hartmann, Türkiye ve Antalya turizmi için moral veren önemli açıklamalarda bulundu. Hartmann, “Güçlü yapımız nedeniyle borcu olmayan sağlıklı bir tur operatörüyüz. Pandemi döneminde yoğun bir yatırım ve çalışma yaptık. 17 farklı kaynak pazardan 74 farklı destinasyona turist gönderiyoruz. 2 yıl öncesine kadar 6.7 milyar euroluk bir ciroya sahiptik. Pandemi ile sektör durdu. Pandemi döneminde çok fazla kayıp yaşandı ama bu dönemde sektör birimleri kendisini geliştirdi. Şimdi işler tekrardan açıldı. Fakat bu sefer de Ukrayna krizi çıktı. Biz pandemi krizi sonrasında daha da güçlüyüz. Rakiplerimiz zor durumda kalırken biz borcumuz olmadan kendimizi geliştirdik.” şeklinde konuştu.

Alman yetkiliden turizm sektörünü heyecanlandıran açıklama: Bu yaza Türkiye damga vuracak!

CEO Hartmann, önümüzdeki yaz aylarının Türkiye için çok güçlü geçeceğini ifade ederek, "2022 için Türkiye'ye müthiş bir talep var. Bu yıl 2019 seviyesine ulaşabiliriz. Rakipleri ile kıyaslarsak Türkiye çok başarılı, bu yıl kazanan ülkelerden biri olacak. Son iki yılda çok pozitif gelişmeler oldu ve 2022'nin galibi Türkiye olacaktır. Diğer destinasyonlara göre Türkiye'ye yönelik talepler daha fazla. Doğu Avrupa, Batı Avrupa ve İngiltere, Türkiye'ye büyük ilgi gösteriyor. Bu tamamen fiyatlarla alakalı bir durum değil, Türkiye'nin kalitesi ile alakalı." değerlendirmelerinde bulundu.

Kazanan ülke Türkiye olacak

Sören Hartmann rezervasyonlar hususuna da dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Pandemi ile beraber 2020 yılında yüzde 70 kayıp yaşandığını belirten Hartmann, “2021’de biraz geliştik ve kapasitemizin yüzde 40’ına ulaştık. Türkiye’deki kapasitemizin ise yüzde 80’ine ulaştık. 2022 için Türkiye’ye müthiş bir talep var. 2022 yılında 2019 seviyesine ulaşabiliriz. Rakipleri ile kıyaslarsak Türkiye, çok başarılı. Türkiye’nin fiyatı da artıyor. Yüzde 12 fiyatlar arttı. Çünkü insanlar artık daha iyi yerlerde tatil yapmak istiyor. Pandemi sonrasında iyileşme oldu. Bu sefer de Ukrayna krizi ile karşı karşıyayız. Ukrayna krizi çok kötü bir etki yapabilirdi ama bu olmadı. Rezervasyonları 2019 yılı ile kıyaslarsak Ocak ayı ile birlikte gelirlerimiz artmaya başladı. Rezervasyonlarımız 2019’un üzerine çıktı. Ukrayna krizi çıktı ve rakamlar düştü ancak rakamlar tekrar yükseldi. Bu nedenle Ukrayna krizinin etkisini görmüyoruz. Genel olarak pandemi sonrasında rezervasyonlarda büyük bir artış oldu ve bunu Ukrayna krizi bile etkileyemedi. Çok iyi bir sene geçireceğiz. Rezervasyonlar artıyor ve bu da bizi mutlu ediyor. Türkiye de bu sene kazanan ülkelerden biri olacaktır. Doğu Avrupa, Batı Avrupa ve İngiltere, Türkiye’ye büyük ilgi gösteriyor. Bu tamamen fiyatlarla alakalı bir durum değil, Türkiye’nin kalitesi ile alakalı. Türkiye’ye gelen memnun ve mutlu ayrıldı. Müşterilerimizi mutlu ettiğiniz için teşekkürler. Türkiye’de çok daha fazla başarılı olabiliriz. Türkiye’ye 1 milyon turist getirme hedefimiz var.” şeklinde konuştu.

Alman yetkiliden turizm sektörünü heyecanlandıran açıklama: Bu yaza Türkiye damga vuracak!

Kültür ve Turizm Bakanına teşekkür

Sören Hartmann, açıklamalarının sonunda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a da teşekkür etmeyi ihmal etmedi ve, “Buradan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a da çok teşekkür ediyorum. Bizlere çok destek oldular. Bu da başarının en önemli nedenidir.” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal