Alman Basınından Türkiye'ye İdlib Övgüsü

Alman Der Spiegel dergisinde İdlib konusu üzerine bir analiz yayımladı. Türkiye'nin, Suriye - Rusya koalisyonuna büyük bir saldırı düzenlediği belirtildi ve "Batı'nın 7 yıldır başaramadığı bir şeyi başarıyorlar." denildi.

03.03.2020-16:51 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-16:35) Alman Basınından Türkiye'ye İdlib Övgüsü

Almanya'da haftalık yayın yapan Der Spiegel dergisinde, İdlib'de son yaşananlar üzerine bir analiz yazısı yayımlandı. Analizde Avrupa'ya ve ABD'nin eski başkanı Obama eleştirilirken, Rusya'nın 1 milyon insanı bombaladığı ifade edildi. Bunun üzerine Türkiye'nin, Rusya ve Suriye koalisyonuna saldırı düzenlediğinin altı çizilen yazıda, "Türkiye, Batı'nın yedi yıldır başaramadığı bir şeyi başarıyor." ifadesine yer verildi.

Christoph Reuter'in 'Erdoğan Saldırdı, Putin Sessiz Kaldı' başlıklı yazısında, İnsani İşlerden Sorumlu Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock'un, "İdlib kan gölüne dönecek." uyarısına vurgu yapıldı. Avrupa'nın bu uyarıları dikkate almadığı ve hiçbir şey yapmadığı vurgulanırken, "Sonunda bunu yapan Türkiye oldu." ifadesi kullandı.

Öte yandan, analizde Türkiye'nin milli ve yerli silah hamleleri de ele alındı. Reuter, rejim güçlerine yapılan saldırıların, Türkiye'nin yerli silahlarıyla yapıldığını hatırlattı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal