Alman Basınından SİHA’lara Özgü Dolu Sözler

Alman Welt Gazetesi Türk SİHA’larına övgü dolu sözler geldi.

31.05.2021-18:09 - (Son Güncelleme: 31.05.2021-18:09) Alman Basınından SİHA’lara Özgü Dolu Sözler

Türk SİHA’ları dünya basınında konuşulmaya devam ediyor. Dünyanın gözünü diktiği SİHA’lara gün geçtikçe talep artıyor. Alman Welt Gazetesi Türk SİHA’larının sıradan bir insansız hava aracı olmadığını belirtti.

İHA ve SİHA yapımında Türkiye adeta yükselen bir güç haline geldi. Bu durum dünya basınının da ilgisini çekiyor. Son olarak NATO ve BM üleşi olan Polonya ile 24 adet Bayraktar TB2 SİHA satımı üzerine anlaşan Türkiye savunma sanayi adına önemli bir adım attı. Alman Welt Gazetesi ise bu haberi manşete taşıdı. 

‘TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK BAŞARI’

Türk SİHA'sının sıradan bir insansız hava aracı olmadığı belirtilerek, "Avrupa ülkeleri kendi İHA ürünlerine sahip değil, bundan dolayı Polonya’ya teklif yapamadılar. Bu satış Türkiye için büyük başarı" denildi.

‘RUSYA GÖZÜ YAPILAN GÖRÜŞMELERDE’

Gazetedeki yazıda Türk SİHA’larının adeta savunma sanayi konusunda devrim yaptığı dile getirilirken, ‘Polonya ile ABD’nin İHA görüşmeleri bitti. Polonya, Türk ürününe 270 milyon dolar yatırım yaptı. Polonya, silah tedarikçisini değiştirebileceğinin sinyalini verdi. Polonya’nın Bayraktar TB2 alma kararı Rusya'da da dikkatle takip edildi’ ifadeleri kullanıldı. 

‘BAYRAKTAR TB2 HERHANGİ BİR İHA DEĞİL’

Son olarak Polonya ile olan anlaşmadan bahsederek, ‘Polonya, muharebe kabiliyetinde Almanya’yı geçecek. Almanya, böyle bir altyapıya bile sahip değil. Türk üretimi Bayraktar TB2 herhangi bir İHA değil’ denildi. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal