Alman annenin acısı Türkiye’de son buldu: Türk polisi sayesinde evladına kavuştu!

Almanya'da 3 yıl önce eşi tarafından kaçırılan ve o dönemde sadece 2 yaşında olan oğlunu bulmak için ülke ülke dolaşan Anika Ball'ın çilesi, Türk polisinin başarılı operasyonu ile sona erdi. Dale S. adındaki İngiliz vatandaşı, oğluyla birlikte tatil yapmak için Antalya'ya geldiği sırada, hakkında tutuklama kararı bulunan bir şüpheli olarak Türk polisinin dikkati çekti. Nefes kesen bir operasyonla, Dale S. ve oğlu uçakta yakalandı.

08.04.2024-11:00 - (Son Güncelleme: 08.04.2024-14:43) Alman annenin acısı Türkiye’de son buldu: Türk polisi sayesinde evladına kavuştu!

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yaşayan ve dövme sanatçısı olarak hayatını sürdüren 32 yaşındaki Anika Ball ile İngiliz 39 yaşındaki Dale S., 2017 yılında Galler'de bir araya geldi ve aşk dolu bir evlilik gerçekleştirdi. Ancak, 2019 yılında dünyaya gelen oğulları Logan'ın doğumuyla birlikte ilişkilerinde sorunlar baş gösterdi. Yaşadıkları bu zor dönemde, çiftin arasındaki uyumsuzluklar arttı ve sonunda evliliklerini devam ettirememe kararı aldılar. Dülmen şehrinde yaşayan çift, boşanma kararını aldıktan altı ay sonra yollarını ayırdı. Küçük Logan'ın velayeti annesi Anika Ball'a verildi ve baba Dale, oğlunu sadece hafta sonları görebilecek şekilde düzenlenmiş bir anlaşma ile yetinmek zorunda kaldı. Ancak, Aralık 2021'de işler beklenmedik bir şekilde değişti.

Olaylar, baba Dale'nin şeytani bir planı gerçekleştirmesiyle başladı. Eski eşi Anika Ball'ın imzasını taklit ederek oğluna pasaport ve seyahat izni düzenleyen Dale S., ertesi sabah ansızın oğluyla birlikte yurtdışına kaçtı. Bu ani ve planlı hareket, Anika Ball'ı derin bir endişeye sürükledi ve oğlunun güvenliği için hızla harekete geçmesine neden oldu.

Tayland’a kadar giderek oğlunu aradı

Oğlu ve eski eşinden bir süre haber alamayan Anika Ball, bu durumu ciddiye alarak hemen yetkililere başvurdu ve şikayetçi oldu. Dale S.'ye karşı bir yakalama emri çıkarıldı, ancak Dale S.'ye ulaşılamadı ve izine rastlanamadı. Anika Ball, oğlunu bulmak için her yolu denedi ve kısa bir süre sonra işinden ayrılarak bu amansız arayışa tam zamanlı olarak odaklandı. Anne Anika Ball, adeta bir dedektif gibi iz sürerek eski eşinin nerede olduğunu bulmaya çalıştı. Yoğun çabaları sonucunda, Dale S.'in Tayland'da olduğunu tespit etti. Ancak, işler bu noktada daha da karmaşıklaştı. Anika Ball, oğlunun Tayland'ın Phuket Adası'nda, gece hayatının yoğun olduğu bir ortamda büyüdüğünü öğrendi.

Tayland'a giden Anika Ball, yetkililerden yardım istedi ve oğlunun bulunması için girişimlerde bulundu. Ancak, yapılan araştırmalara rağmen herhangi bir sonuç elde edilemedi. Bu büyük umutsuzluk ve çaresizlik içinde, oğlunun izini bulamadan Tayland'dan geri dönmek zorunda kaldı. Bu acı dolu süreç, Anika Ball'ın yüreğinde derin bir yara olarak kaldı.


Türkiye’den tek bir mesaj ile…

Anika Ball'ın çığlığı tüm dünyada yankı uyandırdı ve kısa sürede sosyal medyada geniş kitlelere ulaştı. 28 milyon takipçiye ulaşan Anika Ball'ın takipçileri de onunla birlikte oğlunu bulmak için harekete geçti. Bu süreçte, umutlarını neredeyse yitirmiş olan Anika Ball, geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabına gelen bir mesajla yeniden umutlandı. Bir takipçisi, eski eşinin ve oğlunun Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı İncekum beldesinde tatil yaptığını bildiren bir video gönderdi. Bu mesajla adeta bir umut ışığı gören Anika Ball, eski eşini tanıdığı videodan hemen teşhis etti ve sevinçten ne yapacağını bilemedi. Hemen harekete geçerek, soluğu Antalya'da aldı.

Antalya'ya varır varmaz, tutuklama kararını gösterip Türk polisinden yardım istedi. Türk polisi, Anika Ball'ın talebini dikkate alarak hızla harekete geçti ve olay yerine ekipler yönlendirdi. Bu olayın sonucu ise tüm dünyada büyük bir merakla beklenmeye başlandı.


Türkiye’den mucize gerçekleşti

Hızla harekete geçen Türk polisi, Dale S.'nin bulunduğu otelde olmadığını tespit etti. Kamera görüntülerinden yola çıkan polis ekipleri, Dale S. ve oğlunun Tayland'a geri dönmek üzere olduğunu ve uçakta olduklarını belirledi. Kısa sürede havalimanına intikal eden polisler, uçağa yönelerek Dale S.'yi gözaltına aldılar. Logan Ball ise havalimanında annesi Anika Ball'a teslim edildi.

Sevinç gözyaşları içinde Türk polisine teşekkür eden Anika Ball, duygularını şu şekilde dile getirdi: "Tüm umutlarım tükenmişti ancak bir mucize gerçekleşti. Türk polisi gerçekten bana çok yardımcı oldu. Bir daha oğlumu göremeyeceğimi düşünürken, onlar bana büyük destek verdiler. Onlara bir minnet borçluyum." Anika Ball'ın bu duygusal sözleri, Türk polisinin çabalarının ne kadar değerli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal