Allı Turnaların Düden Gölü'ne Erken Göç Etmesi Doğaseverleri Endişelendirdi!

Allı Turnaların, ''Kuş Cenneti'' olarak isimlendirilen Düden Gölü'nü bu yıl erken ziyaret etmesi, doğaseverlerin kafasında tedirgin edici bir soru işareti bıraktı: ''Acaba bir olumsuzluk söz konusu mu?''

17.02.2021-07:51 - (Son Güncelleme: 17.02.2021-07:51) Allı Turnaların Düden Gölü'ne Erken Göç Etmesi Doğaseverleri Endişelendirdi!

Tuz Gölü'nün kuzey batısında yer alan Düden Gölü -namı diğer Kuş Cenneti- binlerce kanatlı hayvana belirli dönemlerde ev sahipliği yapıyor. 

Bunlardan biri olan Allı Turnalar -popüler adıyla Flamingolar- bu yıl gölü erken ziyaret etti. 

Mart sonuna doğru gelmesi beklenen Allı Turnaların söz konusu erken göçü "tedirgin edici" olarak değerlendirildi.

Konuya yönelik açıklama yapan Kulu Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Murat Uludağ bu durumu yağışların azalmasına bağladı.

İklim değişikliğine işaret ederek, bu konuda değerlendirmeler yapan Murat Uludağ şunları söyledi:

''Flamingoların gelmiş olması sevindirici gibi görünse de kaygı verici, endişe verici bir durum aslında. Normalde mart ayının sonunda ve nisan ayının başında gelip kasım ayına kadar flamingolarımız burada kalır.''

Filamingo

DÜDEN GÖLÜ'NÜN ANATOMİSİ 

Konya'nın Kulu ilçesinde yer alan Düden Gölü, Tuz Gölü'nün kuzey batısında yer alıyor. İlçe merkezinin 5 kilometre doğusunda kapalı ve sığ bir göl olan, 860 kilometrekare alana sahip kuş cenneti Düden Gölü'nde flamingo, yaz ördeği, Macar ördeği, pasbaş, patka, dikkuyruk, kılıçgaga, büyük cılıbıt, Akdeniz martısı ve gülen sumru gibi türden kuşa, her dönem belirli dönemlerde ev sahipliği yapıyor.

Filamingo1

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal