Aliyev'den Türkiye Açıklaması

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türkiye Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral'ı makamında kabul ederek, Türkiye'nin Karabağ'ın işgalden kurtarılmasındaki rolünden övgüyle bahsetti.

11.04.2021-00:05 - (Son Güncelleme: 11.04.2021-00:09) Aliyev'den Türkiye Açıklaması

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı açıklama ile Türkiye ve Azerbaycan’ın hiç olmadığı kadar iyi ve yakın ilişkiler içerisinde bulunduğunu söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tutumunun onları cesaretlendirdiğini söyledi:

“Kırk dört gün devam eden İkinci Karabağ Savaşı’nda Türkiye’nin Azerbaycan’a verdiği destek her zaman bizim hafızamızda olacaktır, kalbimizde yaşayacaktır. Aziz kardeşim Recep Tayyip Erdoğan savaşın ilk saatlerinden verdiği destek bizi cesaretlendirdi ve dış güçlerin bu savaştan uzak durmasını sağladı.”

'İKİ ÜLKE HER ZAMANKİNDEN DAHA YAKIN'

Azerbaycan Cumhurbaşkanı iki ülkenin hiç olmadığı kadar iyi ve yakın ilişkiler içerisinde olduğunu vurguladı. Aliyev, iki ülke arasındaki pasaportsuz seyahatin ilişkilerin derinliğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral'a hizmetleri ve iki ülke ilişkilerin katkıları dolayısıyla "Dostluk Nişanı" takdim etti. Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral önümüzdeki hafta itibarıyla görevi Doç. Dr. Cahit Bağcı’ya devredecek. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal