Aliyev'den Tarihi Çağrı! Ermenistan'a Gözdağı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'a ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev'e mektup gönderdi.

09.10.2020-15:54 - (Son Güncelleme: 09.10.2020-16:46) Aliyev'den Tarihi Çağrı! Ermenistan'a Gözdağı
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan Cumhurbaşkanlarına mektup yazdı. Azerbaycan AZERTAC DEVLET HABER AJANSI'nın bildirdiğine göre, Devlet Başkanı Aliyev söz konusu mektuplarda, 27 Eylül´de Ermenistan´ın Azerbaycan´a karşı bir provokasyon daha yaptığını ve Azerbaycan yerleşimlerinin yanı sıra askeri mevzilere çeşitli yönlerden ağır toplar dahil çeşitli silahlarla ateş açtığını söyledi. Söz konusunda saldırıların sonucunda askerlerimiz şehit edildi, siviller öldürüldü ya da yaralandı.

"AZERBAYCAN PROVOKATİF EYLEM VE SÖYLEMLERDEN VAZGEÇMEDİ"

DHA'da yer alan habere göre Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermeni saldırısının planlı bir askeri provokasyon olduğunu belirtti. Ermenistan Hükümetinin müzakere sürecini duraksatmaya yönelik beyanatları, yabancı vatandaşların Azerbaycan'a ait Dağlık Karabağ bölgesine yasadışı bir şekilde yerleştirilmeleri ve Temmuz- Ağustos aylarında yapılan askeri provokasyonların bu sonucu ortaya çıkardığına dikkat çekildi.

"DAĞLIK KARABAĞ'DA BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KARARI UYGULANMALI"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan´ın Ermenistan-Azerbaycan Dağlık Karabağ sorununun uluslararası hukuk ilkelerine ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına uygun olarak Azerbaycan´ın toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı çerçevesinde çözülmesi gerektiği şeklindeki tutumunu yineledi.

"ÖZBEKİSTAN VE KAZAKİSTAN YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR"

Azerbaycan Cumhuriyeti´nin uluslararası alanda tanınan sınırlarının egemenliği, toprak bütünlüğü ve dokunulmazlığı temelinde Ermenistan-Azerbaycan Dağlık Karabağ sorununun çözülmesi gerektiğine ilişkin 28 Eylül 2020 tarihli Türk Konseyi açıklamasına değinen Cumhurbaşkanı İlham Aliyev; bu beyanatından dolayı Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, Özbekistan Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev ve Kırgız Cumhurbaşkanı Sooronbay Jeenbekov´a teşekkür etti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal