Aliyev'den Sert Çıkış: Son Şans Veriyoruz, Topraklarımızdan Çıkın!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında 8 köy kurtarıldığını belirterek Ermenistan'a uyarıda bulundu. Aliyev, "Biz isteriz ki kan dökülmesin, çıkın gidin toprağımızdan." dedi.

09.10.2020-17:36 - (Son Güncelleme: 09.10.2020-17:10) Aliyev'den Sert Çıkış: Son Şans Veriyoruz, Topraklarımızdan Çıkın!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ulusa sesleniş konuşması yaptı. Aliyev, Dağlık Karabağ bölgesinde Ermenistan ile devam eden çatışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Çaylı köyü, Yukarı güzlek köyü, Kıslak köyü, Garacalar köyü,Suleymanlı ve Sur köyleri ve Hadrud kasabasının işgalden kurtarıldığını açıklayan Aliyev, iki S-300 füze savunma sisteminin de yok edildiğini bildirdi.

Ermenistan askerlerinin işgalci olduğuna vurgu yapan Aliyev, "Düşmanın elinde tek bir tane bile Azeri askeri teçhizatı yoktur. Bugün işgalden kurtarılmış topraklarda Azerbaycan bayrağı dalgalanıyor." ifadelerini kullandı.

"ÜLKESİNİ REZİL EDEN BAŞKA BİR LİDER DAHA YOK"

Aliyev, Paşinyan'ın "Azerbaycan'a bir karış toprak vermeyeceğim" şeklindeki sözlerini hatırlatarak "Ne oldu verdi? Ne oldu kaçtı? Kendi ülkesini dünyada bu kadar rezil eden başka bir lider yoktur." diye konuştu.

"BU TARİHİ ŞANSI KAÇIRMASINLAR"

"Dünyada hiçbir ülke bizim irademize tesir edemez." diyen Aliyev, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz kan dökülmesin istiyoruz. Toprak bütünlüğümüzü sağlayacağız. İşgalciye son şansı veriyoruz. Çıkın bizim topraklarımızdan. Biz topraklarımızı alacağız. Bu tarihi şansı kaçırmasınlar istiyorum."

"YA MÜZAKEREYLE YA SAVAŞLA"

Azerbaycan Bayrağı'nın işgal edilmiş tüm topraklarda dalgalanacağına ve Karabağ'ın Azerbaycan'ın olduğuna vurgu yapan Aliyev, "Ermenistan bizim önümüzde acizdir, bizim önümüzde diz çökmüştür, biz topraklarımızı ya müzakere süreciyle ya da savaş yoluyla geri alacağız. Biz istiyoruz sulh yoluyla alalım" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal