Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Doğum Gününü Kutladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yarın olan doğum günü sebebiyle tebrik ederek, "Tüm bu başarılar, büyük bir devlet adamı olarak sıkı çalışmanızın doğrudan sonucudur." dedi.

25.02.2021-09:21 - (Son Güncelleme: 25.02.2021-09:21) Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Doğum Gününü Kutladı

Azerbaycan Lider, İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yarınki (26 Şubat) doğum günü için bir tebrik mektubu yolladı. İlham Aliyev'in mektubunda şu ifadeler yer aldı:

''Sayın Cumhurbaşkanı, Aziz kardeşim;

Doğum gününüz dolayısıyla Size içten tebriklerimi ve en iyi dileklerimi sunmaktan mutluluk duyuyorum. 

''BU BAŞARILAR SIKI ÇALIŞMANIZIN SONUCUDUR''

Bugün Türkiye Cumhuriyeti, önemli sosyo-ekonomik ve bilimsel kalkınmalar, kapsamlı bir gelişim yolundan geçerek küresel ölçekte bağımsız bir politika izleyen bir güç merkezi haline gelmiştir. Kuşkusuz, tüm bu başarılar, büyük bir devlet adamı olarak sıkı çalışmanızın sonucudur. 

Halkımızın iradesine ve "bir millet, iki devlet" ilkesine dayanan Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin şu anda en üst düzeyde olduğunu gururla belirtebiliriz. 

Dostluk ve kardeşliğe dayalı devletlerarası ilişkilerimizi bu seviyeye taşınmasında bizzat sizin benzersiz bir rolünüz var. Çok yönlü ikili ilişkilerimizi ve stratejik ittifakımızı daha da güçlendirme kararlılığınız, Azerbaycan'ın kadim topraklarının kurtuluşu davasında her düzeyde açık, sarsılmaz manevi ve siyasi desteğiniz, halkımız tarafından çok takdir edilmektedir. 

Her alanda geniş çaplı, etkin ve aktif iş birliğimizin, uluslararası ilişkilerde karşılıklı güven ve desteğe dayalı tutarlı tutumumuz ve faaliyetlerimizin ülkelerimizin gelişmesine ve halklarımızın refahına hizmet etmeye devam edeceğine inanıyorum. 

Size sağlık, mutluluk, kardeş Türk halkının huzuru ve refahı için yüksek devlet faaliyetlerinizde başarılar diliyorum.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal