Alışılagelmiş Bilimkurgu Filmlerinin Ötesinde Bir Yapım: Extinction

Ben Young'ın yönettiği, Ant-Man filminde Luis karakteri ile karşımıza çıkan ve Herkese Karşı, Gizli Güzellik, 12 Savaşı gibi yapımlarda da yer alan Michael Peña’nın başrolü üstlendiği "Extinction" filmine dair izlenimlerimizi Haber 365 okurlarıyla paylaşıyoruz.

23.06.2020-15:41 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-15:35) Alışılagelmiş Bilimkurgu Filmlerinin Ötesinde Bir Yapım: Extinction

Haber 365 (Kültür-Sanat Servisi) Bugünkü yazımızda Hounds of Love, Bush Basher ve Something Fishy filmleri ile tanıdığımız Ben Young'ın yönettiği, Ant-Man filminde Luis karakteri ile karşımıza çıkan ve Herkese Karşı, Gizli Güzellik, 12 Savaşı gibi yapımlarda da yer alan Michael Peña’nın başrolü üstlendiği "Extinction" filmine dair izlenimlerimizi sizlerle paylaşacağız.

Bilimkurgu ve gerilim türündeki filmde, mühendis bir aile babası Peter karşımıza çıkıyor. Peter sürekli aynı kâbusu görür. Bu kabus ise uzaylıların Dünya'yı istila etmesi ve benzeri çatışmalardır. Durum, Peter ve ailesi için çekilmez bir hal alır ve Peter'ın eşi Alice, ona bir uzmandan yardım istemesini söyler.

Peter gördüğü kabuslardan oldukça bunalır, iş yerinde de durum aynıdır. Peter burada da kabuslar görür hatta gördüğü bu rüyalar onun ekipmanlara zarar vermesine neden olur. Patronu David de bu duruma kayıtsız kalmaz ve onu bir kliniğe gönderir. Bu klinikte Chris ile tanışan Peter, bu kabusları gören kişinin sadece kendisi olmadığını anlar ve hasta olmadığını düşünüp klinikten kaçar.

 

Ve Peter’ın korktuğu başına gelir. Dünya büyük bir istila altına girer, bir güç tüm gezegeni yok etmek üzeredir. Ailesini korumak için büyük çaba sarf eden Peter, bu mücadelede yalnız olmadığını anlar. Çünkü ailesini bilinmeyen bir güç de korur.

Spenser Cohen ve Eric Heisserer’ın senaryosunu yazdığı film izleyiciyi adeta ters köşe yapıyor. Lizzy Caplan, Israel Broussard, Tom Riley, Mike Colter, Emma Booth gibi isimlerim rol aldığı yapım, ilk yarım saatten sonra oldukça sürükleyici.

Pedro Luque’nin görüntü yönetmeni olduğu, filmin müziklerini ise The Newton Brothers’ın yaptığı klasik bir uzay filminin dışındaki yapım bazı mantık hataları ve kurgusal sorunların dışında oldukça başarılı. Çok daha büyük bir bütçeyle ve daha iyi oyuncularla çekildiğinde ödülden ödüle koşabilecek filmin tek eksikliği bu. Gerilim seviyesinin stabil tutulduğu yapımın sonunda bir devam filmi geleceğini de anlıyorsunuz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal