Ali Karadaği: Arap Liderlerin Bir Kısmı İsrail'e Destek Verecek Durumda

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, bazı Arap önderlerin Filistin ve Kudüs gibi büyük davalara karşı geldiğini söyleyerek, "Arap liderlerin bir kısmı şu anda öyle bir durumda ki İsrail'e destek verecek durumdalar." dedi.

17.04.2019-17:08 - (Son Güncelleme: 17.04.2019-17:01) Ali Karadaği: Arap Liderlerin Bir Kısmı İsrail'e Destek Verecek Durumda

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Karadaği, Orta Doğu ve İslam dünyasında yaşanan son gelişmeler hakkında yorumlamalarda bulundu.

İSLAM DÜNYASI KARANLIK BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR

İslam dünyasının siyasi bakımdan çok karanlık ve kötü bir dönemden geçtiğinin altını çizen Karadaği, "İslam dini prensiplerine bağlı kalınmasında pek başarılı olunmadığı gibi Arap örf, adet ve geleneklerinin yaşatılmasında da sıkıntılar yaşanıyor. Tabii ki bu durum tüm İslam dünyası için geçerli değil fakat daha çok Arap ülkelerini ilgilendiren bir sorun." ifadesinde bulundu.

Arap ülkelerin sorunlar yaşamasına karşın halkın gelişme sürecinde olduğunu belirten Karadaği, "Müslümanlar arasında dikkatli bir şekilde hareket edip ayağa kalkan birçok insan var. Bu insanlar artık siyasi bir reform yapılmasını istiyor. Suriye ve Mısır'da ayaklanmalara büyük darbelerin vurulmasına ve birçok sorun çıkmasına karşın Müslümanlar boyun eğmedi ve ümitsiz de değiller." şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal