Ali Babacan'ın Kuracağı Partide Sağ Kolu Birol Aydemir Olacak

AK Parti'den istifa eden ve yeni parti hazırlığında olduğunu açıklanan Ali Babacan'ın sağ kolunun Birol Aydemir olacağı ve hareket içerisinde siyasi çekişmelerin baş gösterdiği öne sürdü.

06.09.2019-11:29 - (Son Güncelleme: 06.09.2019-11:23) Ali Babacan'ın Kuracağı Partide Sağ Kolu Birol Aydemir Olacak

Gazeteci Fatih Altaylı, bugün Habertürk'te ekranlara gelen "Bu ismi çok duyacaksınız gibi" başlıklı yazısında AK Parti'den istifa eden ve yeni parti hazırlığında olduğunu açıklayan Ali Babacan'ın sağ kolunun Birol Aydemir olacağını öne sürdü.

"BABACAN'IN SAĞ KOLU AYDEMİR OLACAK"

Yeni kurulacak partinin manifestosu ve parti programının omurgasının da Aydemir'in elinden çıkacağını iddia eden Altaylı, Birol Aydemir'in kim olduğuna dönük okuyucularına bilgi de aktardı;

"Aydemir, Mülkiye'nin maliye bölümü mezunu. 1989 senesinde planlama uzmanı olarak girdiği Devlet Planlama Teşkilatı'ndan 2006 yılında Müsteşar Yardımcı olarak ayrıldı.

2006 ile 2008 seneleri arasında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, 2008-2009 senelerinde Washington Büyükelçiliği'nde uzmanlık yaptı.

2009-2011 seneleri arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarlığı yapan Aydemir, 2011 senesinde TÜİK Başkanlığına getirildi ve 5 sene bu vazifeyi sürdürdü."

"HAREKET İÇİNDE KIRGINLIKLAR BAŞ GÖSTERMİŞ BİLE"

Öte taraftan Altaylı yazısında, Ali Babacan'ın bazı isimlerin vitrine çıkmasını istemediğini ve bu isimlerin bu nedenle Babacan'a kırıldıklarını da iddia etti.

Altaylı şu sözleri kullandı;

"Babacan'ın sahne almasının arifesinde hareket içerisindeki ilk çekişme ya da kırgınlıklar baş göstermiş bile.

Babacan'ın bazı isimlerin vitrine çıkmasını istemediği, bu isimlerin de bu nedenle Babacan'a kırıldıkları ve ayrılmayı düşündükleri bilgisi ulaştı.

Bunlardan biri Hüseyin Çelik mesela.

Hüseyin Çelik'in "Bizden utanıyorlarsa, bizim burada ne işimiz var" dediği ve "Ben zaten AK Parti'den istifa etmemiştim" diye konuştuğu kulağıma geldi.

Gül'ün AK Parti asıllı bazı isimler üstünde ısrarcı olduğu, Babacan'ın ise bu durumun aleyhlerine kullanılabileceğini ifade ederek, yepyeni bir vitrin kurmak istediği sır değil.

Gül ve Sadullah Ergin'in ise "Siyaseti bilen adamlar istenmezse geride ne kalır, hangi taban üzerine kurulacak bu iş" diye düşündüğü fısıldanıyor. "

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal