Alfa Nedir, Alfa Erkek ve Kadın Ne Demek?

Türkçe'de anlamını bilmediğimiz ve karıştırdığımız kelimeler olabiliyor. Bunlardan birisi de alfa kelimesidir. Peki, Alfa ne demek? TDK'ya göre alfa nedir?

01.06.2021-18:16 - (Son Güncelleme: 05.10.2021-17:05) Alfa Nedir, Alfa Erkek ve Kadın Ne Demek?

Alfa kelimesi sadece ülkemizde değil aynı zamanda da dünyanın hemen her yerinde farklı alanlarda kullanılan bir kelimedir. Haberimiz içerisinde "Alfa" kelimesi ile ilgili merak edilenleri bulabilirsiniz.

ALFA NE DEMEK?

Alfa kelimesinin kökeninin Eski Yunanca, Fenike dili ve Süryanice veya Aramice'den günümüze gelmiş olduğu bilinmektedir. Türkçede ise ilk defa yazılı olarak Özön'ün 1961 senesinde yazmış olduğu Türkçe - Yabancı Kelimeler Sözlüğü içerisinde kullanılmıştır. Alfa kelimesi dünyada biyoloji, fizik, matematik, coğrafya ve geometri gibi pek çok bilim alanlarının yanı sıra askeri alanlar ile birlikte sokak dilinde de kullanımı bulunmaktadır.

ALFA KELİME ANLAMI NEDİR?

Alfa, Yunan alfabesinin ilk harfidir. Türkçe'deki /a/ sesine karşılık olarak gelmektedir. Alfa, Fenike Alfabesi'nin ilk harfi olan Alef'ten türetilmiştir. Türkçe alfabe kavramı da Yunanca'nın ilk iki harfi olan Alfa ve Beta'dan türemiştir.

TDK'YA GÖRE ALFA NE ANLAMA GELİR?

Alfa kelimesinin Türk Dil Kurumu (TDK)'na göre iki anlamı bulunmaktadır. İlk anlamı "Yunan alfabesinin birinci harfi." kavramını karşılamaktadır. İkinci anlamı ise "Kuzey Afrika'da ve İspanya'da yetişen ve kâğıt, ip, halı yapımında kullanılan bir bitki (Stipa tenacissima)." anlamına gelmektedir.

ALFA KELİMESİ SOSYAL MEDYADA NE ANLAMA GELİYOR?

Bunun dışında günümüz içerisinde alfa kelimesi "Lider, liderlik" gibi kavramları da karşılamaktadır. Alfa genellikle yaban kurtlar için kullanılan bir ifadedir. Mesela bazı yabancı diziler içerisinde kurtlar alfa, beta olarak ayrılabiliyor. Buradaki alfa kurt kavramı en lider, en güçlü kurt anlamını taşımaktadır. Ancak denildiği gibi TDK'ya göre alfa kelimesi başka anlamlara karşılık geliyor. Haberin detayında bununla ilgili açıklamalarda bulunuldu.

ALFA ERKEK NE ANLAMA GELİR?

Bununla birlikte  alfa erkek tabiri ise "Lider Erkek" anlamına gelmektedir. Yani bir başka ifade ile birlikte "Alfa Erkek" tabiri, liderlik etme gücüne sahip olan, bir topluluğa liderlik edebilen yetkinlikte bulunan erkekler için kullanılmaktadır.


ALFA ERKEK ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Kısa bir ifade ediliş şekli ile alfa erkeklerin özellikleri şu şekildedir:

Alfa erkekler cesurdur, centilmendir ve prensip sahibidir.

Kararlıdır.

Hayat amaçları vardır.

Bir topluluğa liderlik etme kabiliyeti vardır.

Karar verme içgüdüsünde keskindir. Üstün bir karar vericidir.

Fiziksel ve ruhsal olarak zirvede yer alırlar.

Duruşu diktir, konuşurken öne eğilmez ve güçlü göz teması kurar.

Ne düşündüğünü söylemekten korkmaz.

Kararlarının arkalarında dururlar.

Hayata karşı ne istediklerini bilirler.

Hayata karşı ne istemediklerini de bilirler.

ALFA KADIN NEDİR?

Alfa kelimesi haberin içerisinde denildiği gibi "lider, liderlik eden" anlamlarına gelecek şekilde muhtevaya karşılık gelir. Bununla birlikte aynı şekilde alfa kadın tabiri ise liderlik eden kadın, her zaman ve her yerde başarılı olmayı hedeflemiş, kimin ne dediğine bakmadan doğru yolda ilerleyen kadın anlamlarına karşılık gelmektedir. Bir nevi alfa erkek ile aynı özelliklere sahiptir.

ALFA KADIN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Kısa bir ifade ediliş şekli ile alfa kadın özellikleri aşağıdaki gibidir:

Alfa kadını, her zaman kendi ayakları üzerinde durup kendi hayat mücadelesini kendisi verir.

Her zaman olaylara gerçekçi bir açıdan bakar.

Asla pes etmez.

Liderlik yeteneğine sahiptir.

Hata yapmaktan korkmazlar. Hata yaparak yeni bir şeyler öğreneceklerinin farkına varmışlardır.

Kendilerine karşı son derece güven duygusu beslerler.

Sağduyuları yüksektir.

Alfa kadınının kendine olan güveni bir hayli yüksektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal