Alex Ferguson'dan Avrupa Süper Ligi Hakkında Konuştu

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'ın efsanesi Sir Alex Ferguson, kurulması kararı alınan Avrupa Süper Ligi'ne ilişkin açıklamalarda bulunurken bunun 70 yıllık Avrupa kulüp futbolundan uzaklaşmak olduğunu dile getirdi.

19.04.2021-13:53 - (Son Güncelleme: 19.04.2021-13:53) Alex Ferguson'dan Avrupa Süper Ligi Hakkında Konuştu

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, Avrupa Süper Ligi'nde yer alma kararını almış olsa da takımın efsanesi Sir Alex Ferguson, bunun çok da doğru bir karar olmadığını düşünüyor. Reuters'e konuşan Ferguson, bu organizasyondan bahsetmenin Avrupa kulüp futbolundan uzaklaşmak anlamına geldiğini belirtti. 

EN ÖZEL GECELERİMDİ

Avrupa kupalarının kendi kariyerindeki önemine değinen Ferguson, 'Avrupa Süper Ligi'nden bahsetmek 70 yıllık Avrupa kulüp futbolundan uzaklaşmaya yönelik bir harekettir. Hem 60'lı yıllarda bir şehir takımı Dunferlime'ın oyuncusu hem de Aberdeen ile Avrupa Kupa Galipleri Kupası zaferi yaşayan bir manejer olarak İskoçya'da küçük bir şehir takımı için Avrupa kupalarında oynamak Everest Dağı'na tırmanmak gibiydi. Everton, Şampiyonlar Ligi'nde oynamak hedefiyle yeni bir stadyum inşa etmek adına 500 milyon sterlin harcıyor. Tüm taraftarlar, bu rekabeti olduğu gibi seviyorlar. United'da geçirdiğim süre içerisinde 4 kez Şampiyonlar Ligi Finali oynadık ve bunlar United'daki en özel gecelerimdi'.

MANCHESTER UNİTED BU ORGANİZASYONDA OLMAYABİLİR

Kararın netleşmemiş olduğu noktada İngiliz basınına konuşan efsane hoca Sir Alex Ferguson, 'Karar verme sürecinin bir parçası olmadığım için Manchester United'ın bu organizasyona katılacağından emin değilim' ifadelerini kullandı. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal