ALES soru kitapçıkları ve cevap anahtarı paylaşıldı mı? Yüzbinlerce adayın gözü sonuç tarihinde! ÖSYM soru ve cevapları ne zaman ve nereden paylaşacak?

Bugün yani 17 Nisan pazar günü sabahında gerçekleştirilen ALES sınavının sonuçlarının ve sorularının yayınlanıp yayınlanmadığını ve ne zaman yayınlanacağını adaylar araştırmaya başladı. ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Nereden yayınlanacak? İşte detaylar...

17.04.2022-13:03 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-13:03) ALES soru kitapçıkları ve cevap anahtarı paylaşıldı mı? Yüzbinlerce adayın gözü sonuç tarihinde! ÖSYM soru ve cevapları ne zaman ve nereden paylaşacak?

ÖSYM genellikle yaptığı sınavların sorularını aynı gün veya birkaç gün içerisinde yayınlıyordu. Bu yüzden bu sabah yani 17 Nisan pazar günü gerçekleştirilen ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) sorularının ve sonuçlarının ne zaman yayınlanacağı merak konusu oldu.

ALES Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

Bugün gerçekleştirilen ALES sınavının soru kitapçıklarına ve cevaplarına ÖSYM'den ulaşabilirsiniz. ÖSYM'nin resmi internet sayfasından Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranız ve aday şifreniz ile giriş yaparak hem sorulara hem de cevaplarına ulaşabilirsiniz. Sonuçlar için ise biraz beklemeniz gerekecek. ALES sonuçlarının açıklanma tarihi 12 Mayıs olarak belirlendi. Sınav sonuç belgesi basılmayacağı ve gönderilmeyeceği için, sonuçları ÖSYM resmi internet sayfası üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal