Aldatılan Kadın Suçlu Bulundu! Mahkemeden Şok Karar

Kocasının telefonuna casus yazılım yükleyip bütün bilgilerini ele geçiren kadını mahkeme serbest bıraktı. Olayın peşini bırakmayan koca bir üst mahkemeye başvurdu.

14.10.2021-12:22 - (Son Güncelleme: 14.10.2021-14:33)

Anayasa Mahkemesi'nden eşinin telefonuna bir yazılım yükleyip ve bu yazılım yoluyla eline geçirdiği delilleri mahkemeye kanıt olarak sunan kadına kötü haber geldi.

Edirne Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüşülen boşanma davasında bir kadın eşinin telefonuna yüklediği casus yazılımla eşinin telefonundaki mesajlar, ses kayıtları, videolar ve bir adet fotoğraf ile mahkemeye başvurdu.

EŞİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Kişisel cep telefonuna yüklenen yazılım ile bütün bilgileri ve özel hayatı deşifre olan ve bunun kendisine karşı kullanıldığını ileri süren eş, eşinden şikayetçi oldu.

Şikayetinde, tüm kişisel bilgileri, banka hesap bilgileri ve dökümü, e-devlet şifresi, sosyal medya yazışmaları, gelen ve giden arama kayıtları, kişisel fotoğrafları ile özel hayatın ve kişisel bilgilerinin üçüncü kişiler tarafından bilinmesinin özel hayatın gizliliğine aykırı olduğunu belirtti.

KADIN BERAAT ETTİ

Edirne'de gerçekleşen mahkeme sonucunda Edirne Başsavcılığı kocanın şikayeti üzerine bir iddianame hazırladı. Kadının verileri hukuka aykırı olarak eline geçirdiği, kişinin özel hayatının gizliğini ihlal ettiğini belirledi. Yazılım yükleyen eşin cezalandırılmasını isteyen Edirne Başsavcılığı'nın bu isteği mahkeme tarafından bilgilerin dava dışında kullanılmadığı gerekçesi ile beraatine karar verildi.



KOCA DAVANIN PEŞİNİ BIRAKMADI

Temyiz başvurusunda mahkemeden önemli sonuç alamayan koca B.Y yüksek mahkemeye başvurdu. Yüksek Mahkeme olayı inceleyip şu değerlendirmede bulundu:

"Derece mahkemelerinin eşlerin birbirlerine karşı özel hayat alanlarının bulunmadığı sonucu doğuracak mahiyetteki yaklaşımının anayasal güvencelere aykırı olduğu açıktır. Sonuç olarak etkili bir yargısal sistem kurulması konusunda kamusal makamlarca üstlenilmesi gereken pozitif yükümlülüğün gerektirdiği şartların somut olayda yerine getirilmediğinden Anayasa’nın 20. maddesinde düzenlenen özel hayata saygı hakkı kapsamında kişisel verilerin korunmasını isteme hakkının ihlal edildiği sonucuna varılmıştır. Olayın aydınlatılmasına yönelik esaslı iddiaların mahkeme tarafından araştırılmaması, incelemenin derinleştirilmemesi, somut olaya uygun olmayan gerekçelerle sonucu ulaşılması nedeniyle özel hayata saygı hakkı kapsamındaki kişisel verilerin korunmasını isteme hakkının ihlal edildiğine karar verilmiştir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal