Aksaray ve Nevşehir’de sel felaketi: Ölü ve yaralılar var

Dün etkili olan sağanak yağış sebebiyle Aksaray ve Nevşehir’de sel meydana geldi. Aksaray’da sel sebebiyle yollar yarılırken, AFAD ve jandarma ekipleri 1 kişinin cansız bedenine ulaştı. Ayrıca kişinin hastaneye kaldırıldığı, bir çocuğun ise kayıp olduğunu açıklandı. Nevşehir'de ise sel sularına kapılan araçtaki çift yaşamını yitirdi.

04.09.2023-09:09 - (Son Güncelleme: 04.09.2023-17:16)

Sağanak yağış faciayı beraberinde getirdi. Aksaray ve Nevşehir'de ani bastıran yoğun yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sel suları nedeniyle Aksaray Ihlara yolu Kireçlik mevkisinde yol yarıldı. Yarılan yolda sele kapılan 1 Otomobil yaklaşık 20 metre sürüklendikten sonra durabildi. O sırada yoldan geçen diğer araçlar ise son anda sele kapılmaktan kurtuldu.

14 kişi hastaneye kaldırıldı

AA’nın haberine göre; İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yol ulaşıma kapatılırken sele kapılmaktan son anda kurtulan araçlarda bulunan 14 kişi ambulanslarla tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. Kurtarılan kişiler, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Nevşehir Aksaray Sel

Bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Aksaray'da sel sonucu yarılan yolda suyun akıntısına kapılan otomobilin sürücüsü Çapan E., ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı. Ardından ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Araç içinde mahsur kalan eşi Gülseren E.'nin ise hayatını kaybettiği belirlendi.

Gülseren E.'nin cansız bedeni AFAD ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle araç içinden çıkartılıp, otopsi için aynı hastanenin morguna konuldu. Öte yandan bir bebeğin kayıp olduğu, arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Aksaray Valisi’nden açıklama 

Aksaray'da meydana gelen sel felaketinin ardından Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Vali Kumbuzoğlu, sel nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin hastaneye kaldırıldığını ve 1 çocuğun da kayıp olduğunu açıkladı.

Kumbuzoğlu, ''Bugün saat 20.30 civarında ilimiz Sevinçili, Gücünkaya köyleri ile Kireçlik mevkiinde meydana gelen sağanak yağıştan kaynaklı sel afeti meydana gelmiştir. İhbarlar alındığı andan itibaren oluşturulan kriz masasıyla devletimizin tüm kurumları seferber edilmiştir. Bölgede çalışmalara başlanmış ve çalışmalar devam etmektedir. Şu an itibarıyla 14 afetzedemize hastanemizde müdahale edilmiş, 13 vatandaşımız taburcu edilmiştir. Bir kadın hastamızın tedavisi devam etmekte olup, hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Olay yerinde bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Gelen ihbarlar doğrultusunda bir çocuğumuzun arama çalışmaları devam etmektedir." dedi.

Nevşehir’de sele kapılan çift hayatını kaybetti

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy Mahallesinde, aniden bastıran sağanak yağış su baskınlarına neden oldu. 

Gülşehir Yolu'nda, 62 yaşındaki Şevket Şimşek idaresindeki araç sel sularına kapıldı. Araç sürücüsü ile eşi Zöhre Şimşek (60), araçla birlikte kayboldu.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ve AFAD ekiplerince arama çalışması başlatıldı. Yapılan çalışmada sel sularının sürüklediği aracı bulan ekipler, çiftin de araç içindeki cansız bedenlerine ulaştı.

Şimşek çiftinin cenazesi, Nevşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal