Akkuyu Nükleer NGS'ye Türk Mühendis İstihdamı

Mersin'de Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için nükleer mühendislik alanında eğitim alan 53 kişi görevinin başına geçti.

10.06.2020-16:43 - (Son Güncelleme: 10.06.2020-16:36) Akkuyu Nükleer NGS'ye Türk Mühendis İstihdamı
Akkuyu Nükleer AŞ'den yansıyan bilgiye göre, Türk mühendis adayları, Personel Yetiştirme Programı çerçeveisnde eğitim aldıkları Rusya’daki Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi MEPhI’den mezun oldu.

Çalışanlar, yeni tip coronavirüs (Covid-19) tedbirlerinin alınmasıyla görevlerinin başına geçti.

Aynı açıklamada görüşleri sunulan Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Direktörü Sergei Butckikh, genç mezunların büyük potansiyele sahip olduklarını vurgulayarak, "Onlar, kendi ülkelerine katkı sunmak, ülkelerinin refahı için çalışmak isteyen yetenekli çocuklar. Biz de onlara, 'Hoş geldiniz' diyoruz." dedi.

Kamu Kurumları ile İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Yönetici Direktörü Aleksei Frolov da personel yetiştirme programının Hükümetlerarası Anlaşma'nın önemli bir parçası olduğunu işaret etti.

NGS projesinin aktif olduğunun altını çizen Frolov, "Şirketimiz, işe yeni başlayanları karşılamaktan memnuniyet duyuyor. Onların bizim büyük ve sıcak ekibimize hızla adapte olacağından eminim." dedi.

Mühendislerden Ömer Boyraz da 7 yıllık eğitimin ardından büyük bir projede çalışmanın gurur verici olduğunu söyledi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal