AKINCI TİHA'da flaş gelişme! Çorlu semalarında havalandı, Sinop'ta başarıyla tamamladı

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI projesi çerçevesinde Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilmiş olan Bayraktar AKINCI TİHA, mühimmat entegrasyon süreci içerisinde oldukça önemli bir aşamayı tamamladı. İşte haberin detayları...

15.06.2022-14:13 - (Son Güncelleme: 15.06.2022-14:13)

14 Haziran 2022 Salı günü Çorlu'dan TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen KGK-SİHA-82 (Kanatlı Güdüm Kiti) mühimmatı ile havalanan Bayraktar AKINCI, Sinop açıklarında deniz üzerinde belirlenmiş olan koordinata ilişkin gerçekleştirdiği ilk atış testini başarılı bir şekilde tamamladı. 

Söz konusu AKINCI'nın üzerinde yer alan elektro-optik kamera ve yerde bulunan telemetri antenleri, 340 kg. ağırlığında olan mühimmatın 30 km. uzakta bulunan hedefi yüksek hassasiyetle vurduğunu teyit etti. 


40.170 feet yüksekliğe çıkarak rekor kırdı 

Geçtiğimiz günlerde Roketsan tarafından geliştirilen Teber-82 Güdüm Kiti ile deniz yüzeyindeki hedef doğrultusunda başarılı bir atış testi gerçekleştiren Bayraktar AKINCI, aynı zamanda milli havacılık tarihimizin irtifa rekorunun da sahibi oldu. 

Test uçuşlarını sürdürmeye devam eden Bayraktar AKINCI B TİHA, 11 Mart 2022 yılında gerçekleşmiş olan test uçuşunda 40.170 feet yüksekliğe çıkarak havacılık tarihimizin irtifa rekorunu kırmayı başardı. 


Güvenlik güçleri envanterine 6 adet Bayraktar AKINCI TİHA girdi 

29 Ağustos 2021 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılmış olduğu törenle envantere giren Bayraktar AKINCI TİHA'lar hâlihazırda güvenlik güçlerimiz tarafından aktif bir şekilde operasyonel görevlerde kullanılmaktadır. Bu zamana dek güvenlik güçleri envanterine 6 adet Bayraktar AKINCI TİHA girdi. 


Üç ülke ile ihracat sözleşmesi imzalandı

Ayrıca Bayraktar AKINCI TİHA için şu ana kadar 3 ülke ile ihracat sözleşmesi imzalandı. Yapılan sözleşmeler çerçevesinde Bayraktar AKINCI TİHA ve yer sistemlerinin 2023’ten itibaren periyodik olarak teslim edilmesi hedeflenmektedir. Öte yandan ilk milli İHA ihracatını 2012 yılında gerçekleştiren Baykar, 2021 yılında 664 milyon dolarlık S/İHA sistemi ihracatını tamamlayarak gelirlerinin %80'den fazlasını ihracattan elde etmiştir. Milli TİHA Bayraktar AKINCI'ya ilgi duyan çok sayıda ülke ile görüşmeler ise devam etmektedir.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal