Akıllı Telefon Üretimini Kolaylaştırılacak Önemli Adımlar Atılıyor!

Resmi Gazete’de yayınlanan bilgilere göre akıllı cep telefonu üretiminde kullanılmak üzere ithal edilecek ana kart dizgisi tamamlanmamış, ürünler için de gözetim uygulaması kaldırıldı.

10.02.2021-12:45 - (Son Güncelleme: 10.02.2021-12:45) Akıllı Telefon Üretimini Kolaylaştırılacak Önemli Adımlar Atılıyor!

Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan bilgilere göre akıllı cep telefonu üretiminde kullanılmak üzere ithal edilecek ana kart dizgisi tamamlanmamış, demonte haldeki ürünler için de gözetim uygulaması kaldırıldı. Kısacası markaların ülkemizde üretim yapması daha da kolaylaştırılmış oldu.

Resmi Gazete’nin yayınlanan ve ithalatta gözetim uygulanmasına ilişkin tebliğde değişiklik yapan tebliğe göre, akıllı telefon aksam ve parçaları ithalatının 8517.70.00.00.00 gümrük tarife istatistik pozisyonu (GTİP) ile adet başına 5 doların altında gümrük kıymetini haiz olanlarına yürütülen gözetim önlemi, söz konusu parçaların “akıllı telefon üretiminde kullanılmak üzere ana kart dizgisi tamamlanmış ve tamamen demonte” olması halinde uygulanmayacak. 







DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal