Akıllı saatinizle artık EKG yapabileceksiniz

Çin’in teknoloji devi Huawei yeni Watch D akıllı saatlerinde kullanılan gelişmiş teknolojisiyle artık EKG özelliği ve gerçek zamanlı kan basıncı izlemeyi mümkün olacağını duyurdu.

02.03.2023-10:53 - (Son Güncelleme: 02.03.2023-17:32) Akıllı saatinizle artık EKG yapabileceksiniz

Huawei Watch D,  kullanıcılar için günlük olarak sağlık izleme ve günlük takip arkadaşı olarak yeni bir seçenek sunuyor.  Yeni akıllı saatini Türkiye pazarına sürmeyi düşünen Huawei, bundan sonra kullanıcılar için sağlık yönetimi açısında farklı bir seviyede kendine yer bulacak. 

Sağlık asistanı 

AA'da yer alan haberde, yapılan açıklamaya göre, Huawei Watch D sadece bir kan basıncı sensörü veya kalp atış hızı izleme cihazı değil. Sağlık değerlendirmelerin yanı sıra uyku izleme, tüm gün SpO2 izleme, cilt sıcaklığı algılama veya stres izleme gibi bir akıllı saatin tüm özelliklerini destekleyen ve 70'ten fazla egzersiz modu ile donatılmış tam işlevli bir akıllı saat olarak öne çıkmakta.

Huawei artık akıllı saatinin kullanıcılarının egzersiz sonuçlarının uygulamalar aracılığıyla paylaşabileceğini duyurdu. Huawei akıllı saatleri tarafından toplanan verilerine Strava web sitesinden erişebilecekler.

Sağlık asistanı

Profesyonel EKG özellikleri

Saatin ön plana çıkan en büyük özelliği ise EKG verilerini kaydetmeyi ve anında EKG raporlaması oluşturmayı sağlaması yüksek hassasiyetteki sensör parçası ile donatıldı. Ayrıca Huawei Watch D, anormal bir kalp atış hızı tespit edilir edilmez kullanıcıya EKG ölçümleri yapmasını hatırlatan EKG izleme imkanı da sunuyor


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal