Akıllı Ev Robotları!

Son zamanlar da tabi ki teknolojinin de ilerleyişi ile evlerimizde sistematik olarak ev işlerinde bize yardımcı olan robot süpürgeler bir çok kişinin evinde mevcut.

18.02.2021-17:14 - (Son Güncelleme: 18.02.2021-17:14) Akıllı Ev Robotları!

Robot süpürgelerin özellikle de yapay zeka destekli modelleri oldukça ilgi çekiyor. Yapay zeka destekli robot süpürgeler, nesne algılama teknolojisi sayesinde, evin her yerinde dolaşarak özenli ve verimli bir biçimde temizlik yapıyor.

Bu modeller sürücüsüz araçlarda kullanılan sensörlerin bir benzeri olan LiDAR sensörle mesafeyi algılayarak, doğru hareket edebilmek için konum takibi yapabiliyor. 

Ayrıca üç boyutlu sensörü sayesinde oyuncak ve sandalye ayağı gibi nesneler arasındaki farkı algılayabilen bu akıllı robot süpürgeler, yerdeki en küçük nesneleri dahi tespit ederek dolaştığı odanın şeklini algılayabiliyor.

Çeşitliliğin fazla olması seçimi zorlaştırabilir, ancak robot süpürge seçimi yaparken en çok dikkat edilen unsurlar; emiş gücü, pil ömrü ve fırça özellikleri oluyor. Bazı modeller sadece halı temizliği yaparken, bazı modeller sert zeminlerde de kullanılabiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal