Akıllara durgunluk veren olay! Damadın kel olduğunu öğrenen gelin evlenmekten vazgeçti

Hindistan'da düzenlenen bir düğünde sıra dışı bir olay meydana geldi. İşte haberin detayları...

24.05.2022-16:16 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-16:16) Akıllara durgunluk veren olay! Damadın kel olduğunu öğrenen gelin evlenmekten vazgeçti

Uttar Pradeş eyaletine bağlı olan Unnao şehrinde Ayushmann Khurrana’nın ‘Bala’ filmini hatırlatan son derece tuhaf bir olay meydana geldi. 2019 yılında vizyona giren film konusunda erken kellik sorunuyla mücadele eden bir adamın müstakbel eşinden bu durumu saklamasını anlatmaktadır. Unnao şehrindeki düğün töreninde ise benzer bir durum meydana geldi. Sabahın erken saatlerinde düğüne dair geleneksel ritüellerin tamamlanmasına rağmen gelin damadın kel olduğunu öğrenip onunla evlenmeyi reddetti ve düğünden kaçtı.

Akrabalar araya girdi 

Söz konusu düğün töreni esnasında tansiyonu düşen ve bir anda bayılan damadın kelliğini gizlemiş olduğu peruğu yere düştü. O sırada damadın kendisini kandırdığını ve kel olduğunu fark eden gelin evlenmekten vazgeçtiğini dile getirdi. Aile ve akrabaların araya girerek gelini ikna etme çabaları olumlu sonuç vermedi ve olay karakola kadar taşındı. Gelin karakolda bir defa daha damatla evlenmek istemediğini tekrarladı. 

''Evlilik yalanla başlamaz''

Konuya yönelik gelinin amcası ise, damadın ve ailesinin onun kel olduğu gerçeğini saklamaması gerektiğini ifade etti. Amca, “Bize damadın kelliğini söyleselerdi, gelini zihinsel olarak hazırlayabilirdik ve o şok olmazdı. Bir evliliğin yalanlarla başlamasını bekleyemezsiniz" diye söyledi. 

Pariyar karakolu sorumlusu olan Ramjeet Yadav, gelini ikna etmeye çalışsalar bile evliliği kabul etmediğini aktardı. Daha sonra iki taraf arasında uzlaşma sağlandı. İki ailenin büyüklerinin kendi arasında gerçekleştirdiği toplantıda kızın ailesinin düğün masrafları adına harcadığı 500 bin Hindistan Rupisi damat tarafı tarafından ise geri ödendi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal