Akıl almaz olay: Bacağının kesilmesine çok sevindi!

29 yaşındaki kadın, 'delirten hastalık' olarak isimlendirilen müthiş acı verici bir sendroma yakalandı. Yeni güne hayatında daha önce hiç hissetmediği bir ağrıyla uyandı ve 5 yıl boyunca evden de çıkamadı. Doktorlara "Ayağımı kesin" diye yalvaran Nicky Neil yaşadıklarını anlattı.

23.12.2023-17:11 - (Son Güncelleme: 23.12.2023-17:11) Akıl almaz olay: Bacağının kesilmesine çok sevindi!

Birleşik Krallık'a bağlı dört ülkeden biri olan Galler'de yaşayan 29 yaşındaki Nicky Neil, bacağında oluşan ağrı nedeniyle evinden bile çıkamaz hale geldi. Dört duvar arasında 5 yıl boyunca bir tutsak hayatı yaşamaya başlayan kadın, yaşadığı ağrı nedeniyle büyük acılar çekmeye başladı.

Doğum sancısından daha şiddetli

Kompleks bölgesel ağrı sendromuna (CRPS) yakalanan genç kadın, hayatında hiç yaşamadığı bir ağrıyla karşı karşıya kaldı. Bu sendrom, genellikle bir uzvu derinden etkileyen doğum sancısından daha şiddetli bir ağrıya neden olan bir rahatsızlık olarak biliniyor. Sendrom, genellikle bir travma veya yaralanma sonrasında bireylerde görülebiliyor. Kronik ağrı durumunu tanımlayan bu rahatsızlığı yaşayan genç Nicky için net bir travma sebebi bulunamadı. Yıllardır yatağa bağımlı olduğunu söyleyen kadın, aynı zamanda bir çocuk annesi. Bu durumun çocuğuyla geçirmesi gereken vakti çok etkilediğini belirten anne, ağrılarının şiddetlenmesi sonucunda hiç düşünmediği bir karar aldı. 

Bacağı şişti patlayacak gibi hissetti

Bacağı kesildi

Sol bacağında hissettiği ani ağrı sonucunda teşhisi belirlenen Nicky, ilk zamanlarda hayatını olumsuz etkileyen bu faktörlerin açığa çıkmadığını belirtiyor. Yani hayatında ilk başlarda belli bir aksaklık yaşanmamış ancak zamanla kötüleşen sol bacağı, diğerine oranla şişmeye de başladı. Bacağı boyut olarak iki katına çıkan ve mavimsi bir renge dönmeye başlayan kadın hayatını ağrılı ve sancılı bir şekilde devam ettirememeye başladı. Eğer ayağının üzerine ağırlığını verip durmaya kalkışırsa, bacağı patlayacakmış gibi hissettiğini belirtti.

Ampütasyon kararı alındı

Genç kadın, hayatını geri kazanmak ve yaşamını sürdürebilmek istiyordu. Doktorlara bacağının kesilmesi için yalvaran kadın, ağrılarına dayanamaz hale gelmişti. CRPS tedavisinde ise son çare olarak görülen ampütasyon (iyileşmesi imkansız olan bir organın kesilme işlemi) yapıldı.

Hayatımı geri kazandım

Bacağı kesildi

Operasyonun ardından üç gün hastanede kalan Nicky, bu kararının hayatındaki en iyi karar olduğunu belirtiyor."Beş yıl boyunca yatağa bağlı kalmaya kıyasla artık dolu ve aktif bir yaşam sürüyorum. Bacağımı kaybetmiş olabilirim ama artık hayatımı geri kazandım" diye konuştu.

Şiddetli ağrısıyla yatalak olmaktan iyidir

İlk aşamada doktorları bacağının kesilmesi için ikna edemediğini anlatan genç kadın, en sonunda kabul ettirdiğini belirtiyor. Nicky'e göre işlerini platin bir bacakla halletmek, şiş bir bacakla ve şiddetli ağrısıyla yatalak olmaktan çok daha iyi.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal