Akdeniz'de Korkutan Deprem! Birçok Kentte Hissedildi

Akdeniz'de 6,4 büyüklüğünde korkutan deprem! Antalya, Mersin, Hatay, Adana, Isparta, Burdur ve Konya'da da hissedildi.

11.01.2022-08:28 - (Son Güncelleme: 11.01.2022-08:32) Akdeniz'de Korkutan Deprem! Birçok Kentte Hissedildi

AFAD, Akdeniz’de sabah saat 04.07 sıralarında 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin, Antalya, Mersin, Hatay, Adana, Isparta, Burdur ve Konya'da da hissedildiği bilgisi verildi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamalarda Akdeniz’in Kıbrıs açıklarında 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. AFAD tarafından yapılan açıklamada, ‘Akdeniz'de Anamur ilçemiz açıklarında saat 04.07'de 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Mersin-Antalya İl AFAD ve Kıbrıs Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile yapılan görüşmelerde an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır’ ifadelerine yer verildi. 

AKDENİZ’DE KORKUTAN DEPREM

Son dakika gelen bilgilere göre, Akdeniz’in Kıbrıs Adası’nın güney batısı açıklarında 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sabah saat 04.07 sıralarında olan depremin derinliği 5.06 kilometre olduğu kaydedildi. Deprem merkez üssünün Mersin’in Anamur ilçesine yaklaşık olarak 134 kilometre mesafede olduğu açıklandı. 

DEPREM BİRÇOK KENTTE HİSSEDİLDİ

Kıbrıs Adası’nın güney batısı açıklarında meydana gelen depremin, Kıbrıs başta olmak üzere Antalya, Mersin, Hatay, Adana, Isparta, Burdur ve Konya'da da hissedildiği aktarıldı. 


AN İTİBARIYLA OLUMSUZ BİR İHBARIN BULUNMADIĞI BİLGİSİ ALINMIŞTIR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama, ‘Akdeniz'de Anamur ilçemiz açıklarında saat 04.07'de 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Mersin-Antalya İl AFAD ve Kıbrıs Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile yapılan görüşmelerde an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz.’ denildi.

HERHANGİ BİR CAN VE MAL KAYBI YAŞANMAMIŞTIR

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu gece 04.07'de Akdeniz'de yaşanan depremi hisseden tüm şehirlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlk belirlemelere göre Alanya'mızda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Rabbim tüm doğal afetlerden bizleri muhafaza eylesin." ifadelerine yer verdi.

KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR'DAN İLK AÇIKLAMA

AFAD, internet sitesi üzerinden paylaştığı Kıbrıs Adası açıklarında meydana gelen deprem sonrası KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yaptığı açıklamada, ‘Baf açıklarında saat 03:07'de meydana gelen deprem tüm bölgede hissedildi… Hepimize geçmiş olsun" dedi. Deprem, Kıbrıs'ta ağır hasara yol açmazken vatandaşlarda korkuya sebep oldu.’ ifadelerini kullandı.

TSUNAMİ UYARISI VAR

Prof. Dr. Şükrü Ersoy’da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘Kıbrıs batısında M6.5 büyüklüğünde deprem. Tsunami uyarısı var’ dedi. 

KANDİLLİ DEPREMİ 6.1 OLARAK GEÇTİ

Kandilli Rasathanesi Kıbrıs Adası’nın güney batısında meydana gelen depremin şiddetini 6.1 olarak kaydetti. Deprem derinliğinin 36.3 kilometre altında olduğu bilgisi verildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal