Akdeniz'de Heyecan Yaratan Keşif! 900 Yıllık Kılıç Heyecan Yarattı

İsrail'in Carmel adlı sahilinde 5 metre derinlikte 900 yıllık kılıç bulundu. Etrafı deniz kabuklarıyla kaplanan kılıç heyecan yarattı

19.10.2021-15:38 - (Son Güncelleme: 19.10.2021-17:36) Akdeniz'de Heyecan Yaratan Keşif! 900 Yıllık Kılıç Heyecan Yarattı

İsrail Eski Eserler Kurumu yaptığı açıklamada geçen hafta amatör dalış yapan Shlomi Katzin adlı dalgıcın bir metre uzunluğunda ve 900 yıllık olduğu tahmin edilen kılıç bulduğunu açıkladı.

30 santimetrelik kabzası ve 1 metre uzunluğundaki kılıç İsrail'in Hayfa yakınlarında bulunan Carmel Sahilinde bulundu. Uzmanlar yıllar önce bölgenin akıntı nedeniyle sürekli değişen kumlar nedeniyle bu tür keşiflerin bölgede zor olduğunu belirtti.


900 YILLIK KILIÇ

Arkeoloji uzmanlarının yaptığı incelemeler sonucu 900 yaşında olan kılıcın önemli bir devlet adamına ait olduğu düşünülüyor. İsrail'in önde gelen arkeologlarından olan Nir Distelfeld keşfi heyecan verici olarak bulduğunu söylerken sözlerini şu şekilde devam ettirdi: "Demirden yapılan kılıç deniz organizmaları ile kaplı bulundu. Sizi 900 yıl geriye, yani  şövalyeler, zırhlar ve kılıçlarla farklı bir çağa götüren böyle kişisel bir nesneyle karşılaşmak heyecan verici”

KAŞİFE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLECEK

Kılıcın temizlenerek müzeye kaldırılacağını açıklayan yetkililer kılıcı bulan Shlomi Katzin’e teşekkür belgesi verileceğini duyurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal