Akdeniz İçin Geliştirilen Projeye Casusluk Karıştı!

Savunma Sanayii Başkanlığı'ndaki bilgilerin sızdırılmasına dair yürütülen soruşturmada çarpıcı bir detay gündeme geldi. AKTEM isimli bir şirketin çalışanının telefonunda bu kapsamda çalışmalar yapıldığını gösteren notlara ulaşıldı.

02.10.2021-09:41 - (Son Güncelleme: 02.10.2021-10:41) Akdeniz İçin Geliştirilen Projeye Casusluk Karıştı!

Akdeniz için hayata geçirilecek olan Meltem Projesi'ne casusluk karıştı. Savunma Sanayii Başkanlığı'ndaki bilgilerin sızdırılmasına dair yürütülen soruşturmada çarpıcı bir detay gündeme geldi. 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca hayata geçirilen deniz karakolu uçağı Meltem Projesi'ne ait  ürünlerin kendilerine tedarik edilmesi için Savunma Sanayii Başkanlığı'ndaki bilgileri para karşılığı temin eden AKTEM isimli şirketin çalışanı Emre Özlük'ün cep telefonunda bu kapsamda çalışmalar yapıldığını gösteren notlara ulaşıldı.

11 SANIĞA DAVA AÇILDI

Soruşturma kapsamında haklarında 35 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 11 sanıktan biri olan Mustafa Sırrı Akın'ın firması AKTEM'in, Meltem-3 Projesi'ne ait ihtiyaç ürünlerinin kendilerine tedariğin sağlanması amacıyla çalışmalar yaptığı ifade edildi.

MELTEM PROJESİ'NE İLİŞKİN NOTLAR ELE GEÇİRİLDİ

AKTEM isimli bir şirketin çalışanı Emre Özlük'ün telefonunda bu kapsamda çalışmalar yapıldığını gösteren notlara ulaşıldı. Ele geçirilen notta Emre Özlük isimli çalışanın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kuvvet komutanlıklarının envanterinde bulunan veya envantere girecek olan hava, kara veya deniz muharebe araçlarına takılan donanım veya bu donanımların konfigürasyonlarında bulunması gereken cihaz veya cihazların imalatında kullanılacak olan ara ürünlere dair malzemelerin tedariki konusunda, yurt dışı tedarik firmaları ile bağlantılı olduğu anlaşılan AKTEM'in, ihalelere teklif vermeden önce AKTEM adına girişimlerde bulunduğu tespit edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal