Akdamar Adası’nda Çiçek Açan Badem Ağaçları Görenleri Mest Etti

Van’da her sene ayrı güzellikleri kendisinde barındıran Akdamar Adası, şimdide çiçek açan badem ağaçları ile güzelliğe büründü. Van Gölü'nün maviliği ve yemyeşil doğasıyla bütünleşen çiçekler kendini görenlere hayran bıraktı.

12.04.2021-10:27 - (Son Güncelleme: 12.04.2021-12:17) Akdamar Adası’nda Çiçek Açan Badem Ağaçları Görenleri Mest Etti

Gevaş ilçesinden 20 dakika süren tekne yolculuğunun asonra ulaşılan ada, Artos Dağı'nda henüz erimeyen kar örtüsü ve badem ağaçlarının oluşturduğu renk cümbüşüyle güzel görüntüler oluşturuyor. 

 FOTOĞRAF TUTKUNLARI EŞSİZ MANZARAYI GÖRÜNTÜLEDİ 

Kendisine hayran bırakan manzarayı görüntülemek isteyen fotoğraf tutkunları da Van Gölü'nün ve gökyüzünün maviliğiyle bütünleşen eşsiz manzarayı fotoğrafladı. 

HAVALARIN ISINMASIYLA AYRI BİR GÜZELLİĞE BÜRÜNDÜ 

Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, Akdamar Adası'nın havaların ısınmasıyla ayrı bir güzelliğe büründüğünü söyledi. Her sene binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği adaya bugünlerde yoğun ilginin gösterildiğini aktaran Sezer, şöyle konuştu: 

ADAMIZDA GÜZEL BİR RENK CÜMBÜŞÜ VAR 

‘Adamızdaki güzelliğin ve eşsiz manzaranın tadını çıkarmak isteyenler gelmeye başladı. Herkesi bu güzelliği görmeye bekliyoruz. Adamızda güzel bir renk cümbüşü var. Mavinin, yeşilin, kahverenginin ve çiçeklerin değişik tonlarını ve bembeyaz kar örtüsünü bir karede görmek mümkün. ABD Havacılık ve Uzay Ajansının düzenlediği 'Dünya Turnuvası' adlı çevrim içi fotoğraf yarışmasında Van Gölü'nün uzaydan çekilen fotoğrafı da finale kalan 2 fotoğraftan biri oldu. Buradan tüm Türkiye'ye sesleniyoruz. 'Van Gölü için atılacak bir oy, Türkiye için atılmış bir oydur.' Herkesi bu konuda destek olmaya çağırıyoruz.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal