Akbil öğrenci zammı iptal mi oldu? Öğrenci aylık akbil kaç TL? Öğrenci akbil ücretleri ne kadar oldu?

İstanbul'da ulaşıma gelen zam sonrasında bu zammın öğrenciler için geri çekildiği duyuruldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından öğrencilerin ulaşımdaki yüzde 40'lık zamdan muaf edilmesini veto edilmesiyle karar yeniden görüşüldü. Peki, Akbil öğrenci zammı iptal mi oldu? Öğrenci aylık akbil kaç TL? İşte detaylar...

23.05.2022-19:39 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-19:39) Akbil öğrenci zammı iptal mi oldu? Öğrenci aylık akbil kaç TL? Öğrenci akbil ücretleri ne kadar oldu?

İstanbul'da ulaşıma gelen zamların ardından öğrencilerin bu zamlardan muaf tutulduğu duyurulmuştu. Daha Sonra İBB Başkanı İmamoğlu tarafından öğrencilere yönelik %40'lık zammın muaf edilmesini veto etmesiyle karar yeniden görüşüldü. Bunun üzerine ise öğrenciler zammın iptal olup olmadığını merak etmeye başladı. Akbil öğrenci zammı iptal mi oldu? Öğrenci akbil ücretleri ne kadar oldu? İşte detaylar...

Akbil öğrenci zammı iptal mi oldu?

İBB Başkanı İmamoğlu'nun öğrencilerin ulaşım zammından muaf tutulması kararının ardından bu kararı veto etmesiyle bu durum yeniden görüşülmeye alındı. İBB Meclisi'nde yeniden görüşülen bu karar sonrasında öğrencilerin ulaşım zammından muaf tutulması AK Parti ve MHP'nin ısrarı üzerine ise kabul edilmiştir. İmamoğlu'nun bu kararı onaylaması sonrasında öğrenciler ulaşımı zamsız olarak kullanabilecek.

Öğrenci aylık akbil kaç TL

Öğrenci aylık akbil kaç TL?

Öğrenci abonman ücreti, %40'lık zam ile beraber 31 TL daha eklenerek 109 TL'ye çıkmıştı. Öğrencilerin zamdan muaf tutulması kararı yeniden yürürlüğe girmesinden sonra öğrenci abonmanı yeniden eski fiyatına yani 78 TL'ye düşecek.

"Öğrencilerimize hayırlı olsun"

Ulaşıma gelen 540'lık zam oranından öğrencilerin muaf tutulması üzerine alınana karar sonrası bu karar İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından veto edilmesinin ardından yeniden görüşülmeye gidilmişti. Israr kararla kabul edilen öğrencilerin zamdan muaf tutulması kararı sonrasında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, geçen ay AK Parti (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) meclis üyeleriyle birlikte UKOME tarafından alınan karar çerçevesinde toplu taşıma biletlerine yapılan %40'lık zammın öğrencilerin biletlerinde uygulanmaması ve buradan ortaya çıkacak olan ücretin İBB tarafından sübvanse edilmesi ile ilgili ortak bir teklif verdiklerini ve bunu da meclislerinin kararlaştırdığını dile getirdi. 

Ardından bu kararın İBB Belediye Başkanınca veto edildiğini ve eğer veto edilirse ısrar karar olarak bu kararı yeniden geçireceklerini, İstanbul'daki öğrencilerin okullara giderken biletlerinin %40'lık zam uygulaması üzerinden ücretlendirilmeden okullara gitmesini, öğrencilerin yalnızca derslerine ve başarıya motive olmalarına katkı sağlayacaklarını ekleyerek; Cumhur İttifakı meclis üyeleri olarak öğrencileri yapılan %40'lık zammın uygulanmamasını ısrar kararı olarak geçirdiklerini ve öğrencilere hayırlı olsun dileklerini iletti.

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal