Akaryakıtta tekrardan iptal kararı! Motorine yapılacak olan zam ikinci kez iptal edildi

Akaryakıt fiyatları ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Petrol fiyatları gerilerken motorine gelen zam kararları araç kullananları üzmüştü. Önceki gün verilen 1 lira 26 kuruşluk zammın iptal edilmesinin ardından bugün yapılması beklenilen 79 kuruşluk zammın da iptal edildiği duyuruldu.

17.08.2022-09:14 - (Son Güncelleme: 17.08.2022-13:26) Akaryakıtta tekrardan iptal kararı! Motorine yapılacak olan zam ikinci kez iptal edildi

Petrol fiyatlarındaki düşüşün ardından akaryakıtta da indirim beklenirken iki gün üst ise zam yapılacağı açıklanmıştı. Fakat petroldeki düşüş devam ederken motorin grubunda bir önceki gün yapılması hedeflenen 1 lira 26 kuruşluk zam iptal edildi. Bugün için yeni bir zam yapılacağı söylenirken bu sabah tabelalara bakan araç sahipleri fiyatlarda herhangi bir değişikliğin yapılmadığını gördü. Motorine bu gece yarısı yapılacak olan 79 kuruşluk zammın da iptal edildiği açıklandı. 2 gündür motorine gelmesi beklenilen fakat pompaya yansıtılmayan zam tutarı 2.05 TL oldu.

Petrolün gözü FED'de

Petrolün gözü FED'de 

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olan Çin'de sanayi üretiminin zayıflayıp, ekonomide yavaşlama sinyallerinin artmasıyla petrol 93 doların altına düşerek savaş sonrası bölgeye çekildi. Aylık bazda yüzde 9 değer kaybeden petrolde bugün ABD Merkez Bankası FED'in toplantı tutanakları ve yetkililerden gelecek açıklamaların etkili olması bekleniyor. Brent petrol bu sabah 93 dolardan, ham petrol ise 87 dolardan işlem görüyor.

Akaryakıtın güncel fiyatları (17 Ağustos)

Ankara'da benzin fiyatı 21.28 lira iken motorinin fiyatı 23.27 TL, İstanbul'da benzinin fiyatı 21.15 TL, motorinin fiyatı ise 23.18 lira, İzmir'de ise benzinin fiyatı 21.27 TL, motorinin fiyatı ise 23.28 TL.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal