Akaryakıtta tabelalar peş peşe değişiyor: Fiyatlar yarın yeniden güncellenecek

Akaryakıt fiyatlarında araç sahiplerinin beklediği indirim dalgası geldi. Benzine yapılacak olan toplamdaki 3 lira 27 kuruşluk indirimin ardından bir müjde de motorinden geldi. İşte 6 Ekim 2023 güncel akaryakıt fiyatları…

06.10.2023-09:56 - (Son Güncelleme: 06.10.2023-17:20)

Benzine gelen indirim sonrası motorinden de iyi haber geldi. Brent petrol ve döviz kurunda yaşanan gelişmelerle beraber güncellenen akaryakıt fiyatları araç sahipleri tarafından sürekli takip ediliyor. 

Sektörden alınan son bilgilere göre, benzine yapılacak olan toplamdaki 3 lira 27 kuruşluk indirimin ardından bir müjde de motorinden geldi. Motorin fiyatlarına yarından itibaren indirim geliyor.

Benzin fiyatları hızla düşüyor

2 lira 10 kuruşluk indiriminde ardından gece yarısı itibarıyla benzinde 1 lira 17 kuruşluk bir fiyat indirimi gerçekleşti.

Motorine indirim

Bir güzel haber de motorinden

Motorinde ise 7 Ekim Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 92 kuruş indirim gerçekleşecek.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorinin litre fiyatı 40.13 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 33.50 liradan satılıyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal