Akaryakıta gelen zamlar sonucu otobüs firmaları yeni uygulamaya geçiyor! Fiyatlar günlük belirlenecek!

Akar yakıta gelen onca zam vatandaşı kötü etkiledi. Otobüs firmaları gelen zamlara yönelik yeni uygulama başlattığını duyurdu. Yeni uygulama ile beraber artık önceden rezervasyon yaptırmak mümkün olmayacak. Firmalar bileti anlık satıp, fiyatlarında günlük belirleyecekler.

14.06.2022-17:01 - (Son Güncelleme: 14.06.2022-17:41) Akaryakıta gelen zamlar sonucu otobüs firmaları yeni uygulamaya geçiyor! Fiyatlar günlük belirlenecek!

Şehirler arası gerçekleşen otobüs seyahatlerinde yeni uygulamaya geçiliyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ediyor. Bir yıl içinde benzine gelen zam yüzde 240 oranında görülürken motorine gelen zam ise 286'ya ulaştı. Akar yakıta gelen onca zam vatandaşı kötü etkiledi. Otobüs firmaları gelen zamlara yönelik yeni uygulama başlattığını duyurdu. Yeni uygulama ile beraber artık önceden rezervasyon yaptırmak mümkün olmayacak. Firmalar bileti anlık satıp, fiyatlarında günlük belirleyecekler. Sektörde yer alan temsilciler konuyla ilişkin açıklamalarında akaryakıtta alınan ÖTV vergisinin kaldırılmasını talep ediyor.

"Rahatlatın bu sektörü"

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, konuyla ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Rakamların ne olacağını hiç kimse bilemiyor. Fiyat belirlemede sıkıntı yaşıyoruz. O gün ne olacağını bilmedikleri için otobüs firmaları rezervasyon yapmıyor. Otoyol ve köprü ücretleri alınmasın. Akaryakıtta vergi iadesi yapsınlar. Yoksa sürdürülemez. Rahatlatın bu sektörü" ifadelerini kullandı.


Bir yılda yüzde 255 zam

İstanbul'da benzinin litre fiyatı bir yıl önce 7,72 TL, yılbaşında 12,29 TL idi. Benzinde zam oranı yıllık yüzde 255, yılbaşından bu yana yüzde 123 artış gösterdi. İstanbul'da motorinin litre fiyatı bir yıl önce 7,20 TL, yılbaşında 11,43 TL olarak gözüküyordu. Uygulanmaya başlanan zamla birlikte motorinde zam oranı yıllık yüzde 286, yılbaşından bu yana yüzde 143 oranında zam kaydedildi.

Bir yılda yüzde 255 zam

Güncel akaryakıt fiyatları;

  • İstanbul'da motorin litre fiyatı 27 lira 84 kuruştan satışa sunuluyor.
  • Benzinin litresi ortalama 28 lira 44 kuruştan satışa sunuluyor.
  • Otogaz litre fiyatı ise 12 lira 40 kuruştan satışa sunuluyor.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal