Akaryakıta bomba indirim! Benzin ve Motorin fiyatlarında sevindiren haber geldi

Akaryakıt fiyatlarında yüzleri güldüren büyük indirim geliyor. Araç sahiplerinin merakla beklediği akaryakıt indirimi bugün pompa fiyatlarına yansıyacak. Yılın en düşük seviyesini bulacak olan akaryakıt indirimin detayları merak konusu oldu. İşte o detaylar...

07.12.2022-09:23 - (Son Güncelleme: 07.12.2022-13:21) Akaryakıta bomba indirim! Benzin ve Motorin fiyatlarında sevindiren haber geldi

Brent petroldeki büyük düşüşün akaryakıt fiyatlarına yansıması ile çarşamba gecesinden itibaren benzine 2.15, motorine ise 1.90 indirim bekleniyor.Petrol piyasasındaki dalgalanma devam ediyor. Brent petrol petrol düşüş yaşarken araç sahiplerini sevindiren haber geldi. Günü 82,68 dolar seviyesinde tamamlayan brent petrolün varil fiyatı, yüzde 4 daha değer kaybederek 79,91 dolar oldu. Böylece, brent petrolün varil fiyatı 7 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesine görmüş oldu. Brent petroldeki büyük düşüş akaryakıt fiyatlarını da etkiledi. Çarşamba gecesinden itibaren benzine 2.15, motorine 1.90 lira indirim gelecek. 

Brent petrolün varil fiyatı 80 doların altına düştü

Brent petrolün varil fiyatı, beklenilen aksine uluslararası piyasalarda 80 doların altına geriledi. 5 Aralık tarihinde 82,68 dolar seviyesinde tamamlayan Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 20.19 itibarıyla kapanışa göre yüzde 3,35 azalarak 79,91 dolar oldu. Bu rakamlarla birlikte yeni yıla günler kala Brent petrolün varil fiyatı 7 Ocak tarihinden itibaren ilk defa bu kadar gerileme yaşamış oldu.

Dünya piyasalarında son durum

Eş zamanlı olarak Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 74,49 doları buldu. Dünya genelinde yoğun veri akışı makroekonomik veri akışı, küresel petrol talebinde belirsizliğe yol açarak fiyatlar üzerinde bir düşüş oluşturmaya devam edecek. Amerika’da açıklanan veriler sonrası ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarının uzun vadede devam edeceği endişelerine yol açtı. Dün Fed’in para politikasına ilişkin beklentilerle 0,7 seviyesini olan dolar endeksi bugün 105,3 seviyesinde bulunuyor.

Güncel akaryakıt pompa fiyatları

İstanbul'da motorin litre fiyatı 22,97 lira olarak pompalara yansırken benzinin litresi ise ortalama 20,17 liradan satılıyor.

Fatma Eles
fatmaeles1225@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal