Akaryakıt ürünlerine 19 Mayıs zammı! Ankara, İstanbul ve İzmir’de benzin ve motorin güncel fiyatları ne kadar?

Araç sahiplerini üzecek yeni bir haber daha paylaşıldı. Akaryakıt ürünlerine bu gece yarısından itibaren yeni bir zam uygulaması yapılacağının bildirildiği haberde yeni fiyatların 19 Mayıs tarihinden itibaren pompaya yansıtılacağı aktarıldı. Peki, yeni zamlar sonrası benzin ve motorin ne kadar oldu? İşte, Ankara, İstanbul ve İzmir’de yeni benzin ve motorin fiyatları..

18.05.2022-15:20 - (Son Güncelleme: 18.05.2022-15:20) Akaryakıt ürünlerine 19 Mayıs zammı! Ankara, İstanbul ve İzmir’de benzin ve motorin güncel fiyatları ne kadar?

Brent petrolün varil fiyatından devam eden yükselişler akaryakıt ürünlerini çok yakından etkiliyor. Petrol fiyatlarındaki yukarı yönlü dalgalanmalar ise benzin ve motorinin fiyatlarına zam olarak yansıtılıyor.

Son günlerde gelen peş peşe zamların ardından yeni bir zam uygulamasının daha yapılacağı bildirildi. Benzinin litre fiyatına gelecek olan 1 lira 3 kuruş zammın da 19 Mayıs 2022 Perşembe gününden itibaren geçerli olacağı öğrenildi.

Akaryakıt ürünlerine 19 Mayıs zammı

Akaryakıt ürünlerine 19 Mayıs zammı!

Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaştan sonra brent petrol fiyatlarında dalgalanmalar hızlı bir şekilde başlamıştı. Akaryakıt ürünlerinin fiyatlarını belirleyen brent petrolde yaşanan dalgalanmalar ise benzin ve motorinde bazen zam bazen de indirime neden olmuştu. Peş peşe gelen zamlar sonrası litresi 22 liranın üzerine çıkan benzine yeni bir zam daha geleceği bildirildi.. Benzinin litre fiyatına 19 Mayıs tarihinde itibaren geçerli olacak şekilde 1 lira 3 kuruş gibi bir zam yapılacağı öğrenildi.

Benzin fiyatlarına gelen zamlar sonrası benzinin litre fiyatının İstanbul, Ankara Ve İzmir'de ne kadara yükseleceği ise araç sahiplerinin en büyük merak ettiği konu oldu.

Ankara, İstanbul ve İzmir’de yeni benzin ve motorin güncel fiyatları ne kadar?

19 Mayıs tarihinde gelecek olan 1 lira 3 kuruşluk zammın ardından İstanbul’da benzininin litre fiyatı 23 lira 85 kuruşa yükselmesi beklenirken Ankara ise benzinin litresinin 22,93 TL olacağı söyleniyor. İzmir'de 21,90 TL olan benzinin fiyatı ise yeni gelen zam sonrası 22,93 TL'ye çıkacak.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal