Akaryakıt Satışları Normale Döndü

Koronavirüs pandemisi sürecinde günlük hemen hemen % 40 azalan akaryakıt satışları, 1 Haziran tarihinde normalleşme sürecinin başlaması ve iç turizmdeki hareketlilikle eski düzeyine geri döndü.

17.07.2020-12:39 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-12:39) Akaryakıt Satışları Normale Döndü

Türkiye'de akaryakıt satışları, normalleşme dönemi ve iç turizmdeki canlanmanın etkisiyle koronavirüs pandemisi öncesindeki öncesindeki düzeyini yakaladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu verilerinden edinilen bilgilere göre, koronavirüs pandemisi sebebiyle günlük benzin satışları yaklaşık % 30, motorin satışları da % 40 geriledi.

Türkiye'de günlük yaklaşık 55 milyon litre motorin satışı yapılan, bu miktar salgın döneminde bilhassa sokağa çıkma yasağının uygulandığı zamanlarda 8 milyon litreye kadar indi. Günlük yaklaşık 8-10 milyon litre düzeyinde görülen benzin satışları da 1 milyon litreye kadar geriledi.

AKARYAKIT SATIŞLARI 70 LİTREYİ AŞTI

1 Haziran tarihi itibariyle salgında normalleşme sürecinin başlamasının peşinden akaryakıt satışlarındaki aşamalı artış verilere yansıdı.

1 Haziran tarihinde neredeyse 64 milyon litre motorin satışı yapıldı, benzinde satış rakamı 9,3 milyon litreye çıktı.

Motorin satışları, 1 Haziran-12 Temmuz tarihlerinde günlük yaklaşık 60 milyon litre, benzin satışları da günlük yaklaşık 10 milyon litreye çıktı. Bu dönemde günlük en fazla motorin satışı 77,6 milyon litre, en fazla benzin satışı ise 13,5 milyon litre ile 8 Haziran tarihinde görüldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal