Akaryakıt fiyatları düşecek mi? Benzin ve motorin fiyatlarında düşüş sürecek mi? Bakan Nebati akaryakıt fiyatları konusunda konuştu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati akaryakıt fiyatları konusunda konuştu. Bakan Nebati, son dönemde akaryakıt fiyatlarının dünya genelinde düşüşe geçtiğini ifade etti. Peki Akaryakıt fiyatları düşecek mi? Benzin ve motorin fiyatlarında düşüş sürecek mi? İşte konunun merak edilenleri...

19.07.2022-12:24 - (Son Güncelleme: 19.07.2022-12:24)

Son günlerde akaryakıt fiyatlarında yapılan indirimler hakkında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati son dönemde akaryakıt fiyatlarının dünya genelinde düşüşe geçtiğini ifade etti. Araç sahipleri başta olmak üzere pek çok vatandaş ise ‘’Akaryakıt fiyatları düşecek mi? Benzin ve motorin fiyatlarında düşüş sürecek mi?’’ sorularının yanıtlarını öğrenmek için internet üzerinden araştırma yapıyor. 

Benzin ve motorin fiyatlarında düşüş sürecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son dönemdeki akaryakıt fiyat indirimlerinin yenilerini de beklediğini söyleyerek, ‘’Bu istenmedik ancak zaruri yükselişler gerçekleşirken küresel durumu görmezden gelip bunu sadece ülkemizde yaşanan bir sorunmuş gibi lanse edenlerin, son dönemde ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarındaki düşüş ivmesini ise göz ardı etmeleri düşündürücüdür"  sözlerini kullandı.

Akaryakıt fiyatları

Akaryakıt fiyatları düşecek mi?

Petrol piyasasında yaşanan gelişmelerin akaryakıt fiyatlarına yansıtıldığını söyleyen Bakan Nebati, "Haziran sonundan bu yana petrol fiyatlarında küresel ölçekte gerçekleşen gevşeme eğilimi, vatandaşlarımızın refahını merkeze alan anlayışımızın bir gereği olarak ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarına da aynı oranda ve ivedilikle yansıtılmıştır." değerlendirmesinde bulundu. Bu sürede benzin fiyatlarının yüzde 13 düşüşle 23,7 lira, motorin fiyatlarının da yüzde 15 düşüşle 25,4 lira seviyesine gerilediğine işaret eden Nebati, LPG fiyatının da yaklaşık yüzde 11,6 düşüşle 10,7 lira seviyesine indiğini belirtti. Nebati, küresel fiyat oluşumlarına bağlı olarak yakın zamanda akaryakıt fiyatlarında ilave düşüşler beklendiğini ifade ederek, "Tüm çalışmalarımız halkımızın refahını azami ölçüde artırmak doğrultusunda aralıksız ilerlemektedir." dedi.

Benzine 96 kuruş indirim yapıldı

Geçtiğimiz günlerde EPDK yapılan açıklamaya göre 18 Temmuz 2022 Pazartesi gününden geçerli olmak üzere benzin litre fiyatında 96 kuruş indirim yapıldı. Böylelikle benzin fiyatı ülke genelinde 22 TL civarına düştü. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal