Akaryakıt deposunda korkutan yangın: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Endonezya'nın başkenti Cakarta'daki bir akaryakıt deposunda çıkan yangında yetililerin ilk belirlemelerine göre 17 kişi yaşamını yitirdi. Alevlerin ve patlamaların gerçekleştiği yangına müdahale için 50’dan fazla itfaiye ekibi bölgeye sevk edildi. Yangının büyüklüğü nedeniyle çevredeki evlerde yaşayan 50’den fazla kişi yaralandı.

04.03.2023-09:09 - (Son Güncelleme: 04.03.2023-17:20) Akaryakıt deposunda korkutan yangın: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Endonezya'nın devlete bağlı resmi enerji şirketi Pertamina’nın başkent Cakarta’da işlettiği bir akaryakıt depolama istasyonunda yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirilirken, yerel saatle 20.00’de başlayan yangının çıktığı noktadaki binalara sıçraması sonrasında bölgedeki kişinin tahliyesi için çalışmalar başlatıldı.

Yetkililer, olayda ikisi çocuk 17 kişinin hayatının yitmiş, 50 kişinin yaralandığını açıkladı. Perlatamina’dan yapılan açıklamada ise, yangının çıkışının soruşturulması devam edildiği ve bölgede çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Akaryakıt tedariki etkilenmeyecek

Pertamina'nın bölge sorumlusu Eko Kristiawan, yaptığı ilk incelmelere göre, son günlerde etkili olan şiddetli yağmur sırasında büyük ihtimalle yıldırım düşmesi nedeniyle yangının başladığı düşünülüyor. Kristiawan, yangının ülkenin akaryakıt tedarikinin etkilemediğini belirtti.

Akaryakıt deposunda yangın

Cakarta Yangın ve Kurtarma Brini Başkanı Satriadi Gunawan, yangının sırasında birden çok patlamanın meydana geldiğini ve çevredeki binalara sıçradı. Endonezya Kara Kuvvetleri Komutan General Dudung Abdurachman, yangın yerine gelerek yetkililerden bildi aldı. Abdurachman, basına yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre 14 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 42 kişinin hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Öte yandan Enerji Bakanlığı yetkilileri, istasyonun 300 bin kilolitre akaryakıt depolama kapasitesi olduğunu açıkladı. Endonezya'daki televizyonlarında yayınlanan görüntülerde, halkın panikle kaçtığı ve alevlerin aydınlattığı gökyüzünde siyah dumanların yükseldiği görülmekte. 


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal