Akademisyen Farid Hafez'e Irkçılık Ve Polis Şiddeti!

Avusturya polisi 9 Kasım'da Salzburg Üniversitesi'nde görevli Farid Hafez'in evine baskın düzenledi. Hafez'e ve ailesine silah doğrulttu. Hafez, o gün yaşadıklarını "Baskından Sonra" isimli belgeselde anlattı.

08.03.2021-22:56 - (Son Güncelleme: 08.03.2021-22:56) Akademisyen Farid Hafez'e Irkçılık Ve Polis Şiddeti!

Bir bilim insanının evini bastılar, karısı ve çocuklarına silahlarını doğrulttular.

Bu ırkçı olay, Avrupa'nın merkezlerinden birinde yaşandı; Avusturya'nın başkenti Viyana'da.

İslam düşmanlığına karşı kaleme aldığı makaleleriyle tanınan Salzburg Üniversitesi'nde görevli Dr. Farid Hafez, 9 Kasım'da yaşadıklarını "Baskından Sonra" isimli kısa belgesel filminde anlattı.

Hafez, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Silahlarını bize doğrulttular, kırmızı lazer ışıkları vücudumuzun üst kısmını nişan aldıklarını gösteriyordu. Sonra "eller havaya" diye bağırdılar. O günden beri çocuklarım gece uyuyamıyor. Yataklarına tek başlarına gidemiyorlar."

Olaya tepki gösteren isimlerden biri de İletişim Başkanı Fahrettin Altun oldu. Bakan Altun, Hafez ve ailesinin başına gelenlere tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Avusturya polisinin davranış biçiminden derin endişe ve üzüntü duydum" ifadelerini kullandı.

İSLAM DÜŞMANLIĞI HER YERDE!

Türk-Alman Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Enes Bayraklı, Avusturya hükümetini, artan İslam düşmanlığı ve itibar suikastleri karşısında sessiz kalmakla suçladı.

Bunun bir siyasi dava olduğunu söyleyen Bayraklı, "Bu dava üzerinden uluslararası tanınırlığı olan bir akademisyen ve daha geniş manada da müslüman entelektüeller, iş adamları susturulmak isteniyor" dedi.

Hafez şimdi yargı yolunda. Evi tahrip edilen, avukatlara ödeme yapamayan akademisyen için bir de yardım komitesi kuruldu. Yapılan bağışlar açılan davalarda harcanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal