AK Parti’den yerel seçim analizi: Oy kaybı en yüksek olan şehirler incelenecek

Yerel seçimde alınan başarısızlığın ardından harekete geçen AK Parti, bir komisyon kurarak oy kaybının en yüksek olduğu illeri inceleyecek. İşte detaylar…

05.04.2024-09:50 - (Son Güncelleme: 05.04.2024-17:11)

AK Parti’de yerel seçimlerdeki mağlubiyetin raporu için çalışmalar başlatıldı. Partinin kurduğu komisyonun seçimde en çok oy kaybı yaşanan illeri mercek altına alacağı belirtiliyor. 

AK Parti’den yerel seçim analizi

Yeni Şafak’ta yer verilen habere göre; Oy kaybı, Şanlıurfa'da %27,18, Kahramanmaraş'ta %25,20, Kayseri'de %24,78, Konya'da %21,10, Malatya'da ise %19,51 olarak gerçekleşti. Seçim sonuçlarının analiz edilmesi amacıyla özel bir komisyon oluşturacak olan AK Parti, öncelikle oy kaybının en fazla yaşandığı şehirleri belirledi. Parti, seçim sonrası gerçekleştirdiği ilk Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında bu konuyu ele aldı. 

Seçim sonuçlarının il il, bölge bölge detaylı bir şekilde değerlendirilmesi ve kayıpların nedenlerinin belirlenmesi için komisyonlar kurulması kararı alındı. Bu kapsamda öncelikle büyükşehirlerdeki oy kaybı incelenecek. İstanbul, Ankara, Bursa ve Balıkesir gibi önemli şehirlerde istenilen başarı elde edilememişti. AK Parti'nin 39 belediyesinden 15'i büyükşehir statüsünde bulunuyordu ve bu seçimde bu sayı 24'e düştü.

AK Parti’den yerel seçim analizi: Oy kaybı en yüksek olan şehirler incelenecek

Oy erozyonu yaşanan iller mercek altına alınacak

Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya ve Malatya gibi iller, AK Parti'nin oy kaybının en dikkat çekici olduğu bölgeler arasında öne çıkıyor. 

Şanlıurfa'da yaşanan oy kaybı yüzde 27,18, Kahramanmaraş'ta yüzde 25,20, Kayseri'de yüzde 24,78, Konya'da yüzde 21,10 ve Malatya'da yüzde 19,51 seviyelerinde gerçekleşti. Aynı zamanda 2019'a kıyasla büyükşehirler arasında en az oy kaybı yaşanan iller arasında İzmir, Samsun, İstanbul, Antalya ve Aydın bulunuyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal