AK Parti’den önemli İstanbul uyarısı: Su sorunu yaşanabilir

AK Parti İBB Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, İstanbul’daki su altyapısına yeterince kaynak ayrılmamasıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Türkyılmaz, "İstanbul'un nüfus ve altyapı ihtiyaçları artarken İSKİ'nin yatırım bütçesinin bu kadar düşmesi tehlikeli bir sürece işaret ediyor. Yeni baraj yapılmalı, depo oluşturulmalı. Her sene düşüş yaşayan yatırımlar, su sorununu da beraberinde getirebilir." uyarısında bulundu.

13.06.2023-09:46 - (Son Güncelleme: 13.06.2023-17:13)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ’nin 2019 yılından bu yana tarihinin en yüksek yatırım oranına sahip olduğu iddiası AK Parti İBB Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz tarafından yalanlandı. Türkyılmaz, Resmî Faaliyet Raporları'na göre İSKİ'nin 2018'de yüzde 72,7 olan yatırım oranının, CHP döneminde sürekli düşerek 2023'te yüzde 47,30'ye kadar indiğini söyledi.

İstanbul için tehlikeli bir süreci işaret ediyor

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre İBB'nin yıllara göre İSKİ'ye yaptığı yatırım oranlarını açıklayan Türkyılmaz, "Son günlerde yine İBB'nin en güçlü olduğu başlık olan pazarlama yeteneğinin bir örneğini gördük.

AK Parti İBB Meclisi

İBB Başkanı paylaşımında; 'İSKİ tarihinde görmediği kadar büyük yatırımlar yapmaktadır.' diyor. Oysa gerçek bu değil, rakamlar böyle söylemiyor. 2018 yılında İSKİ yatırımlarının bütçedeki oranı yüzde 72,7 iken bu oran 2023'de yüzde 47 civarlarındadır. İSKİ Genel Müdürü'nün kendi açıklamasında, 32 milyar 836 milyon olan bütçenin 10 milyar 648 milyonunu yatırıma harcayacaklarını söyledi. İstanbul'un nüfus ve alt yapı ihtiyaçları sürekli artarken İSKİ'nin yatırım bütçesinin bu kadar düşmesi İstanbul için tehlikeli bir süreci işaret ediyor.

Yatırım oranlarının düşmesi İstanbullular için sıkıntı oluşturur. Yeni baraj ya da depolar oluşturulmalı. İBB'nin bu konuya eğilmesi gerekiyor. Her sene düşüş yaşayan yatırımlar, su sorununu da beraberinde getirebilir" şeklinde konuştu.

Zam için genel kurul yapılıyor

İSKİ'de dört yıl boyunca Olağanüstü Genel Kurul sayısının Olağan Genel Kurul sayısından fazla olduğunun altını çizen Türkyılmaz, "Sadece bu tespit bile aslında resmi görmek için yeterli. 'Allah'ın suyundan para mı kazanılır? Su bir insan hakkıdır, su ticari bir meta olarak değerlendirilmez' diyerek bir vakitler bize sosyal demokrasi ve halkçılık dersi verenler, her fırsatta suya zam yapmak için Olağanüstü Genel Kurul talepleriyle geliyorlar. İşte bu hafta da yine bir Olağanüstü Genel Kurul gerçekleştireceğiz, mesele yine suya zam ve suyun karlılığı" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal