AK Parti'den muhalefetin öne sürdüğü ek bütçe iddialarına yanıt gecikmedi! 'Kirli bir algı oluşturuyorlar'

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ek bütçe artışına yönelik öne attığı iddialara yanıt verdi. İşte haberin detayları...

23.06.2022-16:21 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-16:21) AK Parti'den muhalefetin öne sürdüğü ek bütçe iddialarına yanıt gecikmedi! 'Kirli bir algı oluşturuyorlar'

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, muhalefetin ek bütçe iddialarına karşı cevap verdi. Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir artış talebi olmadığını bildirdi, emekli maaşlarının Cumhurbaşkanı bütçesine endeksli olduğunu dile getirdi. Ünal, Kılıçdaroğlu'nun da artıştan aynı oranda faydalandığını ifade etti, bu durum üzerine muhalefete bir de çağrıda bulundu. 

‘’Cumhurbaşkanımız ödeneğine yönelik artış talep etmedi’’ 

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın konuya yönelik açıklamaları ise şu şekilde: 

Söz konusu milletvekilleri, eski başbakanlar, bunların emekli maaşının Cumhurbaşkanına endeksli olduğunu ifade ederek, ‘’2020’de Cumhurbaşkanımıza yüzde 7, 2021 yılında yüzde 14,7 şu an da sayın Cumhurbaşkanımız ödeneğiyle ilgili artış talep etmedi. Milletvekilleri, eski başbakanlar, bunların emekli maaşı Sayın Cumhurbaşkanımıza endeksli. 

Emekli maaşlarında herhangi bir artışın olmamasına neden oluyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu artışa gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir talebi olmadı ancak emekli maaşlarının endeksli olmasından dolayı diğer emeklilere yapılan artış milletvekilleri, eski başbakanlar, eski cumhurbaşkanlarına yansıtıldı.’’ dedi. 

Muhalefete çağrı 

Yapılan açıklamanın son derece art niyetli ve çirkin olduğunu dile getirerek, ‘’Ben buradan bir çağrı yapıyorum; Buyurun emeklilerin maaşlarını Sayın Cumhurbaşkanımıza endeksli olmaktan çıkaralım. Sayın Kılıçdaroğlu açıklasın; kendi maaşında ne kadar artış olmuş. Bu son derece art niyetli ve çirkin bir açıklama. Bunun böyle olduğunu kendileri de biliyor. Sayın Kılıçdaroğlu ile bu konu konuşuldu. Emekli olmuş, eski milletvekilleri, buraya geldiler ve bu konuda ortaya çıkacak mağduriyetten dolayı duydukları rahatsızlıkları dile getirdiler.’’ diye ifade etti. 

‘’Mağduriyet nedeniyle artışa onay verdi’’ 

Söz konusu Milletvekili emekli maaşlarının Cumhurbaşkanlığı ödeneğine endeksli olmaktan çıkarma teklifinde bulunduklarını ifade ederek, ‘’Sayın Cumhurbaşkanımızın herhangi bir talebi olmadığı halde 3 bin milletvekili ve ailelerinde ortaya çıkacak mağduriyet nedeniyle artışa onay verdi. 

Milletvekili emekli maaşlarını, Cumhurbaşkanı ödeneğine endeksli olmaktan bunu çıkaralım demiştik. Buyursunlar, bunu Cumhurbaşkanı'nın ödeneğine endeksli olmaktan çıkaralım.’’ dedi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal