AK Parti’den erken seçim açıklaması: “Kararı Cumhurbaşkanı verecek”

Merakla beklenen seçim tarihi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Mayısı işaret etmesi ile netleşti. Kararın resmileşmesi beklenirken AK Parti tarafından Grup Başkan vekili Bülent Turan, 14 Mayıs’ı “büyük ihtimalle” diyerek doğruladı. Turan ek olarak kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verileceğini söylerken kararın açıklanabileceği 2 günü de duyurdu.

20.01.2023-13:56 - (Son Güncelleme: 20.01.2023-17:40) AK Parti’den erken seçim açıklaması: “Kararı Cumhurbaşkanı verecek”

Türkiye iyice seçim atmosferine girerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından seçimlerin 14 mayısta yapılmasına emin bir şekilde bakılıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan katıldığı canlı yayında erken seçime dair ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday olup olmaması hakkında dikkate değer açıklamalar bulundu.

CNN Türk’te katıldığı canlı yayında seçim gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Turan, seçim tarihine dair, “ Seçim büyük ihtimalle 14 Mayıs'ta yapılacak. Muhalefet Meclis'ten geçmesinin önünü kapatıyor. Seçim kararını Cumhurbaşkanı verecek. Karar 9-10 Mart tarihlerinde açıklanabilir.” şeklinde konuştu.

Hukuk cahilidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına için Turan, “Bu dönemin 2. defa adaylık olacağını ifade etmek isterim. 'Aday olamaz' diyen hukuk cahilidir.” İfadelerini kullandı.

Kararı Başkan Erdoğan verecek

Turan 6’lı masanın adaylığı hususunda,  “Kılıçdaroğlu aday olsaydı şimdiye kadar açıklardı. Açıklayamamış olması masadaki krizi gösteriyor. Cesareti olsa şimdiye kadar aday olurdu. Bu saatten sonra ikna edip aday olabilir mi, bilmiyorum. “dedi.

Son kararı Cumhurbaşkanı verecek

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, Davutoğlu’na ilişkin, “Biz Davutoğlu'nun konuşmasından zevk alıyoruz. Oyu küçük, egosu büyük bir isimle karşı karşıyayız. Keşke akademide kalsaydı. Dünkü tabloyu üzülerek gördük. “ifadelerini kullandı.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal