AK Parti'de sosyal medya uyarısı: Vekillerden daha hassas ve özenli olmaları isteniyor

AK Parti içerisinde son dönemde bazı milletvekillerinin sosyal medya paylaşımları nedeniyle yönetimden gelen uyarılar gündemde. Parti yönetimi, milletvekillerini daha dikkatli ve özenli olmaları konusunda uyardı. Bu uyarının ardında, kamuoyunda yanlış algı oluşturabilecek ve tepki çekebilecek paylaşımların önüne geçmek amacıyla geldiği belirtildi.

23.04.2024-10:43 - (Son Güncelleme: 23.04.2024-14:58) AK Parti'de sosyal medya uyarısı: Vekillerden daha hassas ve özenli olmaları isteniyor

Son dönemde AK Parti içerisindeki bazı milletvekillerinin yemek, giyim kuşam ve diğer sosyal medya paylaşımları parti içinde tartışma konusu oldu. Türkiye gazetesinin haberine göre, bu paylaşımların yanlış algılara yol açtığı ve AK Parti'nin seçim sonuçlarına olumsuz etki edebileceği değerlendirmeleri yapıldı. Parti yönetimi, bu tip paylaşımların parti imajına zarar verebileceğini düşünüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hassasiyeti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'şatafat, gösteriş ve kibir' içeren davranışlara karşı hassasiyeti biliniyor. AK Parti kurmayları, milletvekillerine bu konuda zaman zaman uyarılar yapıldığını ve Erdoğan'ın bu konudaki hassasiyetini dikkate almaları gerektiğini belirtti.

“Daha hassas olun” uyarısı

AK Parti'nin grup yönetimi tarafından yapılan toplantılarda, sosyal medyada yapılan paylaşımların kamuoyunda yanlış algılandığı ve tepki çektiği tespit edildi. Parti yöneticileri, milletvekillerine daha hassas olmaları ve bu tür paylaşımlardan kaçınmaları konusunda uyarılarda bulundu. Giyim kuşamdan yemeden içmeye kadar her konuda özenli olunması gerektiğini vurgulayan yöneticiler, milletvekillerinin kamuoyu önünde olduklarına dikkat çekti.


“Her adımınız izleniyor”

Grup yönetimi, milletvekillerine yaptıkları açıklamalardan, kullandıkları dil ve söyleme kadar her alanda özenli olmalarını istedi. "Herkes sizi izliyor. Attığınız her adım yanlış anlaşılmaya müsait olabilir. Samimi olsanız bile yanlış algılanacaktır. Bu sebeple çok özenli olun. İstenmeyen sonuçlara yol açacak davranışlardan kaçının" şeklinde bir uyarıda bulunuldu.

Gözaltına alınan saldırgan serbest bırakıldı

Bu arada, mezarını açıp cesedini yakmak üzereyken yakalanan Aladdin Y., polis tarafından gözaltına alındıktan sonra sorgulandı. Ancak Aladdin Y., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor. Bu gelişmelerin ardından AK Parti milletvekillerinin sosyal medya kullanımına daha dikkatli ve sorumlu yaklaşması bekleniyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal