AK Parti sözcüsü Çelik'ten CHP'li Özgür Özel'e sert çıkış: Hiç kimse Cumhurbaşkanımızı tehdit edemez!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'li Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak ''Tarih önünde Recep Tayyip Erdoğan mahkum olacaktır, hesap verecektir. Ant olsun, ant olsun, ant olsun'' sözlerine sert çıktı. Yapılan açıklamada, ''Hiç kimse Cumhurbaşkanımızı tehdit edemez, bu milli iradeyi tehdit etmek demektir.'' şeklinde belirtti.

26.04.2022-12:11 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-12:52)

Dün yaşanan Gezi Parkı davasında tutuklu olarak yargılanan Osman Kavala ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Verilen kararın sonrasında kameraların karşısında yer alan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, karara oldukça tepki gösterdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin, ''Kavala özgürdür. Tarih önünde Recep Tayyip Erdoğan mahkum olacaktır, hesap verecektir. Ant olsun, ant olsun, ant olsun.'' diye söyledi. 


AK Parti'den Özel'e tepki gecikmedi 

Bugün ise Özel'e AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten oldukça sert bir tepki geldi. Çelik'in konuşmasında ''Hiç kimse Cumhurbaşkanımızı tehdit edemez. Demokratik meşrutiyete sahip Cumhurbaşkanını tehdit etmek, Türkiye'yi ve milli iradeyi tehdit etmektir. Milli iradeyi tehdit eden Yassıada zihniyeti ebediyen mahkum olmuştur. Buldukları her fırsatta milli iradeyi tehdit edenlerin bu ülkeye ödettiği bedeli düşman yapamazdı. Millet düşmanlığı ve Türkiye düşmanlığı bu Yassıada zihniyetinin alfabesidir. Bu zihniyet, milletin demokrasi kararnamesiyle yürürlükten kaldırılmıştır. Millet iradesini tehdit etmeye kalkanlara nasıl cevap verdiğimiz nettir. Bunlarla siyasi mücadeleyi sürdürmek tarihi bir görevdir. Cumhurbaşkanımızı tehdit etmeye kalkanlarla, millet egemenliğini savunarak mücadele etmeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi. 

İletişim Başkanı Altun, ''Cumhurbaşkanını tehdit edemezsin''

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise Özgür Özel'in sözlerine yönelik sosyal medya hesabından yanıtı gecikmedi. Altun, açıklamasında ''Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir hukuk devletidir. Demokratik hukuk devletinde halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanını tehdit edemezsiniz. Bu, milletin hür iradesine hakarettir. Bu suçtur. Özlemini duyduğunuz vesayetçi sistem yok artık. Demokrasiyi içselleştirin.'' diye söyledi.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal