AK Parti Siirt Seçim Sonuçlarına İtirazda Bulundu

AK Parti, 72 bin 680 seçmenin sandık başına gittiği, HDP'nin bin 409 oy fark ile aldığı Siirt merkez ile Kurtalan ve Baykan ilçeleri, Gökçebağ ve Veyselkarani beldelerinde seçim sonuçlarına itirazda bulunduğunu açıkladı.

02.04.2019-10:38 - (Son Güncelleme: 02.04.2019-10:30) AK Parti Siirt Seçim Sonuçlarına İtirazda Bulundu

AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalakpulu, parti binasında gerçekleştirilen basın toplantısında, il çapındaki 12 belediye başkanlığından 7'sinde partilerinin adaylarının galip geldiğini dile getirdi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından kurulan Sonuç Alım Sistemi (SAS) ile takip edip sonuçları değerlendirdiklerini ifade eden Çalapkulu, 'Bu sonuçlarla İlçe Seçim Kuruluna giden sonuçlar arasında karşılaştırma yaptığımızda ciddi farklılık ortaya çıkmış oluyor. Yapmış olduğumuz tespitler ve tutanaklarla yapılan karşılaştırma sonucunda Siirt Belediye Başkanlığında 1000 oyun altında rakibimizle bir fark söz konusu.' açıklamalarında bulundu.

İTİRAZ SÜRECİ BAŞLATILDI

Çalapkulu, sistemlerine göre seçim sonucunu değiştirebilecek 4 bin kadar oyun da geçersiz sayıldığını belirterek seçim sonuçları hakkında verileri değerlendirip listelediklerini ve itiraz sürecini başlattıklarını duyurdu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal