AK Parti İstanbul'u Soymasına İzin Vermedi

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi olağanüstü toplantısında 12 milyar liralık borçlanma yetkisi istendi. AK Parti Grubu bu soyguna engel oldu.

08.05.2020-16:58 - (Son Güncelleme: 08.05.2020-16:50) AK Parti İstanbul'u Soymasına İzin Vermedi

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı koltuğunda oturan Ekrem İmamoğlu, Coronavirüs pandemisinden dolayı çalışamayan İBB Meclisini olağanüstü toplantıya çağırdı. Acil koduyla yapılan çağrıda meclis toplantısına gelen üyeler, İmamoğlu'nun Meclis'e sunduğu gündem maddelerini görünce şok oldular.

İmamoğlu, yurtdışından aldığı milyarlarca liralık borçlanmaya rağmen şehre hala bir yatırım yapmayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Belediye Meclisi’nden yeni bir borçlanma yetkisi istedi.
İBB Meclisi'ndeki AK Parti ve MHP grubu üyeleri İmamoğlu'nun bu akıllara durgunluk veren borçlanma talebine olumlu cevap vermedi.

İBB Meclis Toplantısı'nda "Borçlanma Yetkisi" almak için ön görüşmelerini sıklaştıran İmamoğlu, önce 12 milyar TL borçlanma istedi. Meclis'ten ret cevabı alınca bu sefer talebini 8 milyar TL'ye kadar düşürdü. Ancak Meclis İmamoğlu’dan gelen bu öneriyi de kabul etmedi. Meclis, 'Hizmetlerin aksamaması için (şartlı) 1 miyar 800 milyon liralık yetki' verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal